LA INVESTIDURA, AJORNADA
Política 31/01/2018

La mala salut de ferro del Procés

L'ajornament del ple d'investidura ha evidenciat les diferències existents entre JxCat i ERC. No obstant això, les discrepàncies internes entre els partits independentistes venen de lluny

Ruth Pérez
2 min
La mala salut de ferro del Procés

13 d’octubre del 2014

Foc creuat a Pedralbes

Amb el 9-N suspès, el camí a emprendre divideix el bloc sobiranista. El 13 d’octubre se celebra una cimera a Pedralbes amb forta divisió, de la qual Junqueras surt clarament indignat. Finalment, després de vuit hores, es pacta celebrar el procés participatiu, que la CUP avala en una assemblea ciutadana a la plaça Sant Jaume.

9 de gener del 2015

L’impuls del 9-N

ERC i les entitats demanen celebrar eleccions al març per aprofitar l’impuls del 9-N. El president Mas s’hi nega i opta per convocar-les el 27-S. El debat sobre una llista única queda latent.

20 de juny del 2015

Proposta d’unitat

El president Mas celebra una conferència a Molins de Rei en què convida l’ANC i Òmnium a formar una llista única. Després de setmanes de debat i ferides obertes amb ERC, es forma JxSí.

3 de gener del 2016

La CUP força el pas al costat

Els consells polítics dels anticapitalistes han marcat el camí del Procés en diverses ocasions. El 3 de gener del 2016 la CUP aprovava el veto a Artur Mas com a candidat a la presidència i forçava JxSí a proposar una alternativa. Carles Puigdemont era investit, però tampoc tindria un mandat tranquil: se sotmetria a una qüestió de confiança pel no cupaire als pressupostos.

11 d’abril del 2017

Les urnes de l’1-O

Un dels moments més tensos de la legislatura es vivia amb l’adjudicació de la compra de les urnes. Després d’un ball de retrets entre PDECat i ERC, finalment la despesa es va fer des de fora del Govern.

27 d’octubre del 2017

DUI o eleccions

Després d’una DUI suspesa, Puigdemont decideix convocar eleccions per evitar el 155. ERC amenaça de deixar el Govern i es desfermen les crítiques al president. Finalment, Puigdemont rectifica i el Parlament declara la independència l’endemà, el 27 d’octubre. A partir d’aquí, l’Estat actua.

12 de desembre del 2017

Retrets cap al 21-D

El conseller de Justícia Carles Mundó assegura que Carles Puigdemont no podrà ser investit ja que “serà ficat a la presó” si torna. Durant la campanya, ERC defensa la investidura d’Oriol Junqueras, mentre que JxCat creu que l’única solució és reinstaurar el govern amb Carles Puigdemont al capdavant.

stats