Política 19/10/2017

Manifestació dissabte per la llibertat de Sànchez i Cuixart: la Taula per la Democràcia cita a les 17 h a Aragó amb passeig de Gràcia

Sindicats, patronals de petita i mitjana empresa i entitats convoquen una mobilització unitària

Núria Orriols
2 min
Cartells a una de les concentracions que es van fer dimarts a Tarragona en suport als presidents de l'ANC i Òmnium.

BarcelonaLa mobilització per reclamar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart continua. Aquest dissabte la Taula per la Democràcia -una plataforma unitària que uneix sindicats, patronals i entitats- ha convocat una manifestació a Barcelona a les 17.00 h per exigir que el president de l'ANC i el president d'Òmnium surtin de la presó. La sortida de la manifestació serà a la cruïlla de passeig de Gràcia amb Aragó, en direcció a plaça Catalunya. A la cruïlla de passeig de Gràcia amb Gran Via es llegirà un manifest en què es reclamarà la llibertat dels presos polítics.

Aquest dijous s'ha fet la presentació pública de la convocatòria, sota el lema 'En defensa dels nostres drets i llibertats'. El secretari general de la UGT, Camil Ros, i el coordinador general de CCOO, Javier Pacheco, han demanat a tots els "demòcrates" i defensors de la llibertat que surtin al carrer dissabte en contra de la "deriva autoritària" del govern espanyol. També Agustí Alcoberro (ANC) i Marcel Mauri (Òmnium) han exigit sortir al carrer per denunciar que hi ha presos polítics a Espanya i que s'han d'alliberar.

"Sortirem al carrer per defensar la llibertat dels presos i contra la repressió. Totes les persones que estimen la democràcia i la llibertat s'hi han de sentir cridades", ha dit el portaveu accidental d'Òmnium, Marcel Mauri. Per la seva banda, Alcoberro, vicepresident de l'ANC, ha dit que la manifestació de dissabte és una mobilització en defensa de tots els drets i llibertats que avui són "concultats" a l'estat espanyol.

Pacheco, de CCOO, ha denunciat l'actitud "autoritària" del govern del PP i ha dit que la cita de dissabte ha de ser un "clam ampli i majoritari" de la ciutadania per defensar la democràcia. "Davant de tot, el que hem d'aconseguir és restablir un marc democràtic i de drets per a tota la ciutadania", ha exclamat. Per la seva banda, Camil Ros, de la UGT, també ha criticat la "involució democràtica" de l'estat espanyol i ha assegurat que a Catalunya "no hi ha fractura social". "Per damunt de les nostres idees personals s'han de poder exercir els drets de llibertat d'expressió i manifestació. Volen empresonar una part de les idees que representen una part de la ciutadania catalana. Com a demòcrates no ho podem permetre", ha sentenciat.

Sobre el missatge que es llegirà durant la mobilització, a la cruïlla de passeig de Gràcia amb Aragó, han dit que pivotarà al voltant de la llibertat per a Sànchez i Cuixart. Amb la coincidència també de l'anunci de les mesures que aplicarà el govern espanyol en virtut del 155, estan oberts a incorporar nous missatges. Ara bé, la prioritat, han remarcat, és la llibertat dels presidents de l'ANC i Òmnium.

stats