Política 01/09/2014

Manos Limpias ampliarà la denúncia contra l'ANC per frau fiscal

El sindicat ultra es basa en una informació de l''Abc' que calcula en 1,5 milions el presumpte frau fiscal de l'Assemblea

Europa Press
1 min
La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell / ANC

BarcelonaDimarts passat Manos Limpias va presentar als jutjats de Barcelona una denúncia contra Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), per "incitar a la sedició". Aquest dilluns el sindicat ultra ha anunciat que ampliarà la denúncia contra l'entitat per un presumpte delicte fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El sindicat considera que l'ANC va cometre frau per un valor d'1,5 milions d'euros. És una dada que va ser publicada al diari 'Abc'. Segons el diari madrileny, l'Assemblea havia admès que en la seva comptabilitat de l'exercici 2013 hi havia ingressos sense justificar per 1,5 milions d'euros, tal com recullen unes actes del secretariat nacional, on es van valorar diferents opcions per justificar aquests ingressos i que no fossin detectats per Hisenda.

Aquestes irregularitats presumptament es van posar en coneixement dels membres de l'ANC en les reunions celebrades a començament del 2014, que abordaven el tancament de l'exercici del 2013, i, segons el diari, un dels assistents, Carles Valls, va expressar: "Cal tenir clar que si no ho podem justificar estem en situació de possible delicte fiscal. Estem parlant d'1,5 milions!".

Sempre segons el rotatiu, el tresorer, Oriol Sallas, va assegurar en una reunió del 15 de febrer del 2014 que la comptabilitat que portava el seu antecessor "no es feia bé" i es va arribar a parlar d'opacitat.

En el text ja presentat als jutjats, Manos Limpias denuncia Forcadell per un presumpte delicte d'"associació il·lícita" i un altre de "provocació, proposició i incitació a la sedició" i demana la il·legalització de l'organització per associació il·lícita.

stats