Política 27/03/2014

Manos Limpias demana per escrit a Rajoy la suspensió de l'autonomia de Catalunya

El sindicat ultradretà assegura que està recollint informació sobre Òmnium Cultural i el Cercle Català de Negocis perquè "són associacions que estan delinquint"

Ara
1 min

BarcelonaEl secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, ha assegurat aquest dimecres que el sindicat ha presentat una denúncia en què demanen al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, que fa referència a la suspensió de l'autonomia de Catalunya. Bernad afirma, però, que encara no tenen resposta del president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta és la sisena vegada que Manos Limpias demana la suspensió de l'autonomia de Catalunya. L'última la van presentar el setembre del 2013. Bernad al·lega que ho tornen a demanar per "l'estat de crispació que s'està creant i que està provocant aquest debat", fet que, considera, "està perjudicant la imatge d'Espanya".

Amb aquesta demanda, el secretari general del sindicat ultradretà assegura que no demanen una intervenció militar, sinó de caràcter administratiu. Segons argumenta, la denúncia no la fa només Manos Limpias, sinó que creuen que es tracta d'un "sentiment generalitzat en la societat espanyola". Bernad afirma que "el moviment secessionista ja no es pot aturar" perquè el president de la Generalitat, després de la sentència del Tribunal Constitucional, va afirmar que seguiria el full de ruta.

Investigació a Òmnium Cultural i el Cercle Català de Negocis

Bernad confirma que Manos Limpias està investigant organitzacions com Òmnium Cultural i el Cercle Català de Negocis perquè, segons ell, "són associacions que estan delinquint".

"Hem començat per l'ANC i continuarem amb les altres", assegura el secretari general del sindicat ultradretà, que afegeix que estan recollint informació des d'abans de l'11 de setembre de l'any passat per demanar-ne la il·legalització. En aquest sentit, Bernad ha afirmat que "entre 20 dies i un mes" podrien procedir a denunciar-les.

stats