Política 04/01/2013

Bustos prorroga el decret que el manté temporalment allunyat de l'alcaldia

Joan Carles Sánchez es mantindrà com a alcalde accidental mentre es prorrogui el secret de sumari del cas Mercuri

Acn / Ara
2 min
L'oposició va demanar ahir la dimissió dels imputats.

SabadellManuel Bustos prorroga el nomenament de Joan Carles Sánchez com a alcalde accidental per un mes, segons ha anunciat l'Ajuntament de Sabadell a través d'un comunicat -tal com ja va avançar l'ARA dijous. El consistori mantindrà Sánchez en aquest càrrec "mentre es prorrogui el secret de sumari del cas Mercuri". En aquest sentit, el text especifica que "la pròrroga decidida pel jutge a mitjans de desembre fa previsible que aquest secret de sumari es pugui aixecar els propers dies".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Mai hem tingut res a veure amb cap trama de corrupció ni de cobrament de comissions i col·laborarem al màxim amb la justícia perquè tot plegat s'aclareixi al més aviat possible", reitera Bustos. A més, assegura que continuarà treballant per Sabadell i dirigint el govern i que "el que continuarà delegant és la representació institucional de la ciutat als diferents actes públics". En aquest sentit, subratlla que "la ciutadania pot estar molt tranquil·la perquè el govern continua governant i garantint els serveis públics". Bustos segueix insistint en la innocència de tot el seu equip: "Continuaré treballant per deixar clara tant la meva innocència com la dels companys del consistori presumptament implicats".

Els imputats continuaran en el càrrec

Bustos indica que "per respecte a la presumpció d'innocència, tots els càrrecs electes i el personal eventual i funcionaris presumptament implicats en el cas Mercuri continuaran fent la seva feina sense capacitat executiva en tots els casos que sigui possible". Això vol dir que exerciran les seves funcions de seguiment i coordinació en cadascun dels àmbits.

Manuel Bustos també ha fet públic que "la defensa dels càrrecs electes i del personal de confiança no es pagarà inicialment des de l'Ajuntament, tal com recollia la moció aprovada pels grups municipals".

Bustos, d'altra banda, assegura que "el govern ha donat resposta a l'esperit de les mocions que es van aprovar al darrer ple municipal". En aquest sentit, ha anunciat que s'ha avançat tota la documentació sobre contractació de l'Ajuntament als grups municipals per tal de fer la primera reunió de la comissió informativa sobre el cas Mercuri, que presidirà la tinenta d'alcalde d'Economia i Serveis Centrals, Montserrat Capdevila. Aquesta reunió es farà a mitjans del mes de gener.

stats