Política 25/05/2015

Carmena, probable nova alcadessa de la capital espanyola: "És molt important que Madrid reconegui Barcelona"

La líder d'Ahora Madrid "veu fàcil" aconseguir l'alcaldia. Ja ha parlat amb el PSOE i diu que "el més difícil ja està fet"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Manuela Carmena. EFE

MadridLa que serà probablement la pròxima alcaldessa de la capital espanyola, Manuela Carmena, ha fet una crida, en la primera intervenció després dels bons resultats de la candidatura d'unitat popular en les municipals, a tornar a bastir ponts entre Madrid i Barcelona. Està convençuda que Ada Colau i ella seran les pròximes alcaldesses de les dues ciutats, un canvi que per a Carmena es tradueix en el fet que es "reconegui la ciutat de Barcelona". "Ha estat una ciutat molt progressista que durant molt temps ha estat una espècie de llançadora cap a Europa", ha afegit. "En tot l'estat espanyol s'ha de reconèixer".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ahora Madrid –el partit de confluència entre Guanyem i Podem– suma fins a 20 regidors a l'Ajuntament de la capital espanyola i, amb els del PSOE, en té prou per acabar amb 24 anys de majories absolutes ininterrompudes del PP a la ciutat. Esperanza Aguirre guanya, però no en té prou per governar. Carmena ha assegurat aquest dilluns que "veu fàcil" arribar a l'alcaldia. Aquest matí, una de les primeres coses que ha fet ha estat parlar amb el número 1 del PSOE per Madrid, Antonio Miguel Carmona, per començar a acordar un pacte que la converteixi en alcaldessa. "El més difícil ja està fet", ha assegurat, i ha puntualitzat que "tenen l'objectiu comú" de lluitar contra la corrupció.

Amb qui no ha parlat Carmena és amb Esperanza Aguirre, la candidata del PP a l'Ajuntament. Ha dit que avui no ha trobat el moment perquè "no tenia a mà el seu telèfon", però que demà, dimarts, espera fer-ho més tranquil·lament. "Em sembla que potser en aquesta campanya [Aguirre] no està gaire satisfeta per haver tingut un comportament massa temperat", ha assenyalat.

stats