Política 27/05/2019

Mapes: el vot a cada partit a les europees, poble per poble

JxCat supera de llarg el 50% dels vots a molts municipis de la meitat nord del país

Ara
2 min

Barcelona[Si llegeixes aquest contingut des d'una aplicació mòbil, fes clic aquí per veure els mapes]

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vots a JxCat

Junts per Catalunya ha guanyat les eleccions europees a la major part dels pobles del país, però la seva victòria és especialment contundent, per sobre del 50%, a molts municipis de la demarcació de Girona i de la meitat nord de Catalunya en general. A l'àrea metropolitana de Barcelona, en canvi, és on té pitjor resultats, tot i que en molts municipis té un suport significatiu, al voltant del 20% dels vots.

Vots al PSC

El PSC, el segon partit més votat a Catalunya, guanya a relativament pocs municipis amb un percentatge de vot lleugerament per sobre del 20%, però té un suport consistent a molts municipis de l'àrea metropolitana i de tot el litoral, amb percentatges de vot pròxims als 20%. També fa forat en zones més concretes de la demarcació de Lleida, les Terres de l'Ebre i la Vall d'Aran.

Vots a ERC

ERC, tercera força en vots, té una presència igual de discreta que el PSC al mapa del partit més votat. En el mapa del percentatge de vot, en canvi, té molta més implantació. Els seus resultats són pitjors allà on la victòria de Junts per Catalunya és més contundent, la demarcació de Girona i la meitat nord del país, i millors en àmplies zones de la demarcació de Lleida i les Terres de l'Ebre, amb percentatges al voltant del 30%.

Vots a CeC-Podem

El mapa del suport a Catalunya en Comú és molt semblant al del PSC, tot i que amb percentatges de vot força inferiors. Els comuns aconsegueixen els seus millors resultats a l'àrea metropolitana de Barcelona i a tot el litoral, però amb xifres que, en els millors casos, estan al voltant del 10%. També tenen certa implantació a municipis del Pirineu.

Vots a Cs

Els suports a Ciutadans es reparteixen pel territori de manera similar, també amb percentatges pròxims al 10%. Es concentren encara una mica més, però, a l'àrea metropolitana de Barcelona i al litoral.

Vots a PP

El vot al PP també està força concentrat en municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona i del litoral, en aquest cas amb percentatges al voltant del 5%. Aconsegueix més vots, al voltant del 10%, en alguns municipis de l'interior de les demarcacions de Barcelona, Tarragona i Lleida.

stats