Política 10/06/2019

Maragall visita Cuixart: "Coincidim que Barcelona necessita un govern compromès amb els drets i les llibertats"

L'alcaldable d'ERC apel·la a "la solidaritat i la responsabilitat" per pactar amb Ada Colau

Ara
2 min
Maragall visita Cuixart: "Coincidim que Barcelona necessita un govern compromès amb els drets i les llibertats"

BarcelonaEl candidat d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha visitat aquest dilluns a la tarda Jordi Cuixart a Soto del Real i ha sortit "convençut" que comparteixen una mateixa premissa respecte al futur govern de la capital catalana. "És molt important que Barcelona compti amb un govern compromès amb els drets i les llibertats fonamentals i que lluiti per la llibertat dels presos". En aquest sentit, Maragall també ha destacat que tant ell com el president d'Òmnium Cultural advoquen per un executiu municipal que "cooperi i s'impliqui en el camí efectiu cap al diàleg", que, ha dit, "ha d'arribar fins a la celebració d'un referèndum per decidir el futur polític de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estic orgullós de poder compartir aquesta visió amb el president d'Òmnium", ha celebrat l'alcaldable republicà davant de la presó de Soto del Real. Maragall ha llegit aquesta coincidència com un encàrrec de "superar la lògica dels blocs" i d'arribar a acords que "no impliquin la dominació de ningú sobre un altre". En aquest sentit, el candidat d'ERC s'ha mostrat convençut que un pacte amb la formació de l'alcaldessa en funcions, Ada Colau, encara és factible. "Allargarem la mà a Barcelona en Comú per treballar des de l'òptica de superació de blocs, amb eficàcia i resultats concrets", ha reblat.

Més enllà de la trobada amb Jordi Cuixart, Maragall també ha pogut compartir uns minuts amb l'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i l'exconseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva. Dels tres líders independentistes jutjats actualment al Tribunal Suprem pel referèndum de l'1-O ha destacat que "són ells qui transmeten fortalesa, determinació i convicció". Així, el cap de files dels republicans a Barcelona ha insistit en la "necessitat" de tenir present el que ha significat el judici.

"D'aquí dos dies acabarà la vista oral i això representa una oportunitat per a totes les forces polítiques", ha manifestat Maragall en al·lusió a la conformació de pactes municipals. "D'aquí cinc dies es conformarà el ple de l'Ajuntament", ha recordat, i ha afegit: "És una oportunitat per adobar terreny compartit amb Barcelona en Comú en termes de solidaritat i responsabilitat per la urgència de la llibertat dels presos polítics".

stats