Política 09/06/2019

Colau: "Tots els vots que rebem per a la investidura seran benvinguts"

La candidata dels comuns a Barcelona admet que el posicionament de Valls "ha influït en el debat"

Xavi Tedó
2 min
Colau

BarcelonaDesprés que l’alcaldessa en funcions, Ada Colau, anunciés ahir que assumeix “el risc” de ser investida amb els vots de Manuel Valls, la candidata de Barcelona en Comú (BComú) ha anat avui més enllà i ha deixat clar que està oberta a acceptar el suport dels regidors que sigui per ser alcaldessa. “Tots els vots que rebem per a la investidura seran benvinguts”, ha afirmat en una entrevista amb Ana Pastor al programa ‘El Objetivo’ de La Sexta.

En aquest sentit, Colau ha insistit també, com ja va fer dissabte, que la responsabilitat serà de Valls si l’investeix. “Jo només em puc sentir incòmode amb els meus actes”, ha dit l’alcaldable. Sí que ha admès que el posicionament de Valls, que li ha ofert el suport sense condicions per evitar un govern independentista liderat pel republicà Ernest Maragall, ha suposat un canvi en l’estratègia dels comuns, que el dia de les eleccions ja donava per perduda l’alcaldia. “M’ha sorprès el seu posicionament [el de Valls] i ha influït en el debat, però no he pres la decisió de presentar la meva candidatura a la reelecció per aquest motiu”, va assegurar Colau.

Sobre l’advertència del cap de llista del PSC, Jaume Collboni, que ahir va avisar que Colau no rebrà l’aval del grup municipal socialista si no se signa un acord de govern previ, la cap de llista de BComú no ha amagat que ho veu difícil. “Qualsevol acord de govern previ és complex i, a més, l’han de validar les bases abans”, ha subratllat, per mostrar la dificultat de teixir una aliança quan només queda una setmana per a la investidura. Colau ha insistit que la seva prioritat continua sent un executiu amb ERC i el PSC. “Vull aconseguir un acord amb tots dos partits i ja he dit a Collboni que no vull ser l’alcaldessa d’un bloc contra un altre”, ha sentenciat.

stats