Política 08/06/2019

Collboni no aclareix si votaran a favor de la investidura de Colau si no es compromet a governar amb el PSC

"És una irresponsabilitat presentar-se sense els suports suficients", denuncia el candidat del PSC

Xavi Tedó
2 min
Collboni no aclareix si votaran en contra de la investidura de Colau si no es compromet a governar amb el PSC

BarcelonaDesprés que la cap de llista de Barcelona en Comú (BComú), Ada Colau, hagi anunciat avui que assumeix el risc de ser investida amb els vots de Manuel Valls, el cap de llista del PSC, Jaume Collboni, ha reiterat que no pensen donar suport a la seva investidura si no s'arriba a un pacte de govern entre comuns i socialistes, però no ha aclarit si donaran suport a l'alcaldessa en funcions si no hi ha entesa. "És molt aviat per dir què votarem", s'ha limitat a respondre davant la insistència dels mitjans. Sigui com sigui, Collboni s'ha mostrat convençut que s'arribarà a un acord amb els comuns.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És una irresponsabilitat presentar-se sense els suports suficients i nosaltres no l'avalaríem, no donarem cap xec en blanc i no tindria cap sentit investir una alcaldessa que no es comprometi a governar amb nosaltres, i en aquests moments no hi ha acord", ha insistit Collboni. Amb tot, el cap de llista socialista s'ha mostrat esperançat en arrencar un acord aquesta última setmana. "Estem disposats a parlar i estenem la mà perquè encara som a temps d'arribar a un acord de govern", ha afegit Collboni.

"Respectem els processos interns de totes les formacions i nosaltres també tenim un mandat de buscar una entesa amb els comuns, però és evident que la voluntat de Colau de ser investida l'obliga a buscar els suports necessaris per arribar als 21 regidors i presentar la candidatura no és una condició suficient per ser investida", ha advertit un cop més Collboni.

El cap de llista del PSC ha manifestat avui: "Serem fidels a impulsar un govern progressista i no supeditat al Procés, com va demanar la gent a les urnes amb un 60% de votants no independentistes i progressistes", i ha reiterat la necessitat d'establir un pacte únicament amb els comuns.

Collboni també ha aprofitat la crida de Colau a buscar una entesa amb ERC per carregar contra la suposada subordinació d'ERC a l'expresident Carles Puigdemont. "L'independentisme, governant la Generalitat, està més pendent del que els demanen des de Waterloo que de les demandes de Nou Barris", ha reblat el candidat socialista, que ha reiterat: "No volem un alcalde que es posicioni en aquests paràmetres". "Els comuns i socialistes podem ser la garantia d'estabilitat, bon govern i de la no supeditació al Procés", ha sentenciat.

stats