Política 26/08/2014

Ernest Maragall demana un govern de concentració fins al 9-N

En una carta a l'ARA, l'eurodiputat d'ERC-NECat i membre del consell de NECat reclama un executiu transversal "amb un rol central d'ERC"

Ara
1 min

Barcelona"Cal un executiu provisional per gestionar el procés fins al 9-N". És un fragment de la carta que Ernest Maragall publica al diari ARA d'aquest dimecres. En la carta, l'eurodiputat d'ERC-NECat i membre del consell de NECat reclama un executiu transversal "amb un rol central d'ERC".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Maragall reclama unitat per afrontar les setmanes crucials prèvies al 9-N. Una unitat que no es limita a les forces que van donar suport a les preguntes de la consulta. "Les forces del socialisme catalanista han de donar suport a la consulta", diu l'eurodiputat, que traça un full de ruta a seguir des d'ara i fins al 9-N. Un full que comença amb la llei de consultes i la convocatòria, i que acaba amb la celebració i escrutini. Amb tot, alerta Maragall, "els passos polítics i jurídics que cal fer per dirigir, acompanyar i protegir la consulta seran prou més exigents i complexos".

En la seva carta a l'ARA, Maragall apunta que ˝un 9-N amb la legalitat catalana serà legítim si hi ha una alta participació˝ i insisteix en la importància d'un govern de concentració. ˝L'escenari cap a la sobirania exigeix un govern unitari amb un rol central d'ERC˝, apunta.

stats