Política 06/09/2018

Maragall reobrirà el 20 de setembre a Berlín la primera delegació a l'exterior

El conseller es reunirà divendres amb els delegats a Alemanya, Suïssa, Itàlia i el Regne Unit

Acn
2 min
El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, reobrirà el 20 de setembre a Berlín la primera delegació del Govern a l'exterior després del 155. El conseller serà a la capital alemanya per posar en funcionament l'oficina juntament amb la delegada Marie Kapretz, destituïda pel 155 i restituïda amb el nou executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Kapretz, juntament amb el delegat de la Generalitat al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén; el de Suïssa, Manuel Manonelles, i el d'Itàlia, Marie Katinka, es reunirà amb Maragall aquest divendres per abordar el pla d'acció exterior. En una entrevista a Europa Press, el conseller ha lamentat que no hi podrà ser físicament la delegada del Govern a Brussel·les, Meritxell Serret, que hi participarà per videoconferència. "Que es pugui moure per tot Europa però no pugui venir a casa seva és un absurd, però també una mostra de la injustícia persistent", ha subratllat.

El Govern manté així l'objectiu de reobrir les delegacions tancades pel 155 tot i l'anunci del recurs contenciós administratiu de l'executiu espanyol, que l'acusa de no haver seguit el procediment fixat per fer-ho. Després de Berlín, la intenció d'Exteriors és anar reobrint la resta de delegacions amb representants ja nomenats, com Itàlia, Suïssa o el Regne Unit i Irlanda. Per a les delegacions de França i els Estats Units, s'ha obert un concurs públic de la Generalitat per trobar delegat.

El Govern va aprovar el 26 de juny el decret per reobrir les delegacions al Regne Unit i Irlanda, Alemanya, Itàlia, França, Suïssa i els Estats Units, tancades arran del 155. A més, l'executiu també va nomenar a primers d'estiu Meritxell Serret com a delegada a Brussel·les. En una piulada a l'agost, Maragall va confirmar la seva intenció de reobrir les delegacions perquè és un "acte de legítima defensa d'unes raons i d'uns drets".

stats