Política 16/03/2015

Margallo informa que Espanya presentarà a l'ONU una resolució per protegir els cristians a l'Orient Mitjà

La UE inventa la figura de l'enviat especial al Pròxim Orient, i el ministre espanyol d'Afers Exteriors diu que no sap si això servirà per rellançar el procés de pau

Europa Press
1 min
José Manuel García Margallo en una imatge d'arxiu/ EFE

Brussel·lesEspanya promou a les Nacions Unides l'adopció d'una resolució del Consell de Seguretat amb l'objectiu que s'atenguin les necessitats dels cristians al Pròxim Orient. La mesura podria sotmetre's a votació a finals d'aquest mes, segons ha avançat el ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ens hem posat d'acord diversos països membres per redactar un text i tenir-ne un esborrany aquesta mateixa setmana, per tal d'atendre les necessitats dels cristians a l'Orient Mitjà", ha explicat el ministre en roda de premsa al final de la reunió amb els seus col·legues de la UE. El ministre ha precisat que la resolució "seria circulada per Espanya" i el ple del Consell de Seguretat de l'ONU "l'examinaria" el 27 de març.

Es crea la figura de l'enviat especial de la UE per al Pròxim Orient

Els ministres d'Afers Estrangers de la UE han aprovat aquest dilluns la proposta de l'alta representant de Política exterior i de Seguretat Comuna de la UE, Federica Mogherini, de nomenar un representant especial de la UE per al Pròxim Orient, el diplomàtic italià expert en els Balcans occidentals, Fernando Gentilini.

Mogherini ha defensat que el principal esforç de la UE és "el rellançament del procés de pau", tot i que també ha apostat per "revitalitzar el paper del Quartet, començant per la contribució de la UE" si bé ha deixat clar que el paper de l'enviat especial del Quartet, Tony Blair, s'ha centrat en el desenvolupament econòmic de la Franja de Gaza.

El ministre espanyol ha reconegut que encara no queda clar l'impacte del nou enviat especial de la UE. En preguntar si aquest podrà contribuir a rellançar el procés de pau: "No ho sé", ha admès Margallo.

stats