Política 16/10/2013

Margallo avisa que la UE no acceptaria una declaració unilateral d'independència

"Està rigorosament prohibit que cap estat voti l'adhesió d'un país" que proclami la secessió pel seu compte, assegura el ministre d'Afers Exteriors, replicant l'advertiment de Duran

Efe
1 min
El ministre García-Margallo.

BarcelonaEl ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha recalcat aquest dimecres que una declaració unilateral d'independència no podria ser acceptada per la Unió Europea, on "està rigorosament prohibit" que cap estat voti l'adhesió d'un territori que la proclami. En declaracions als periodistes abans de viatjar a la Cimera Iberoamericana de Panamà, García-Margallo ha respost així al portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, que a la sessió de control del Congrés ha advertit al president del govern, Mariano Rajoy, que si no actua per donar "resposta política" a les pretensions sobiranistes de Catalunya acabarà havent-hi una "declaració unilateral d'independència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Una declaració unilateral d'independència constitueix una violació de l'estat de dret, i una violació de l'estat de dret és un atemptat, no només a la Constitució espanyola, és un atemptat a l'essència mateixa de la Unió Europea", ha dit el ministre d'Exteriors. García-Margallo ha recordat que el que uneix els països de la UE és que respecten l'estat de dret i ha subratllat que una declaració unilateral d'independència no seria acceptada.

"No només no podria ser acceptada, és que està rigorosament prohibit que cap estat voti l'adhesió d'un país que ha fet un ús d'una declaració unilateral d'independència, aquest és el tema", ha afirmat. El ministre ha insistit en el fet que la democràcia "s'exerceix sempre" des de l'estat de dret. "La democràcia s'exerceix només dins de les regles, la resta no és democràcia", ha asseverat.

stats