Política 18/03/2014

El PSOE exigeix "seny i diàleg" a Mas i a García-Margallo

Els socialistes rebutgen les comparacions entre Catalunya i Crimea

Efe
1 min
Soraya

MadridLa portaveu del PSOE al Congrés, Soraya Rodríguez, ha fet aquest dimarts una crida al "seny i al diàleg" al ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, i al president de la Generalitat, Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després de la reunió de la Junta de Portaveus a la cambra baixa, Rodríguez ha descartat comparacions entre Crimea i Catalunya i ha subratllat que "és obvi que no és possible fer aquest paral·lelisme ".

Unes paraules dirigides a García-Margallo, que dilluns va dir des de Brussel·les que veu una semblança "absoluta" entre el referèndum organitzat a la república autònoma ucraïnesa de Crimea, considerat "il·legal" per violar la Constitució ucraïnesa i la llei internacional, i la consulta sobre la independència de Catalunya.

"Margallo i Mas el que han de fer és cessar en aquesta escalada de declaracions que només fan que elevar la tensió i l'enfrontament i allunyar-se cada vegada més d'allò que és necessari", ha dit, fent una crida a la serenitat.

Preguntada per la reunió convocada per demà amb els grups parlamentaris per la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, per debatre sobre regeneració democràtica, Rodríguez ha confirmat l'assistència dels socialistes .

Ara bé, ha insistit que no és possible pretendre un acord amb els grups sobre mesures per combatre la corrupció parlant només de dos projectes de llei ja presentats al Congrés i que s'estan tramitant a la cambra.

També ha assenyalat que és la primera vegada que una llei de partits polítics la presenta l'executiu i no es fa per acord previ dels grups parlamentaris.

stats