Política 20/04/2017

Marhuenda i Casals, de 'La Razón', imputats per coaccionar Cifuentes

El director de 'La Razón' diu a Twitter que la seva relació amb Cristina Cifuentes "és cordial de sempre"

Ara
1 min
Francisco Marhuenda, a 'Viajando con Chester'

Madrid / BarcelonaEl director de 'La Razón', Francisco Marhuenda, i el president del rotatiu, Mauricio Casals, estan investigats en la causa de l'operació Lezo que investiga la presumpta corrupció de l'empresa pública d'aigües de la Comunitat de Madrid. Marhuenda i Casals haurien coaccionat la presidenta de la comunitat, Cristina Cifuentes, perquè no denunciés la corrupció al Canal d'Isabel II, que afectava el conseller delegat de la societat editora de 'La Razón', i que també va presidir una filial del Canal d'Isabel II, Edmundo Rodríguez Sobrino.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Casals hauria ordenat a Marhuenda pressionar Cifuentes per evitar aquestes denúncies, amb l'amenaça de fer-li una campanya de desprestigi tant al diari com a les empreses del grup Atresmedia -Antena 3, Onda Cero i La Sexta-. Els presumptes delictes que s'investiguen són els de coacció i obstrucció a la justícia, perquè la finalitat última seria evitar que les investigacions de corrupció arribessin a bon port.

La campanya de desprestigi contra Cifuentes acaba quan les coaccions arriben a oïda de les altes esferes del grup de comunicació, presidit per Josep Crehueras, que ja ha declarat com a testimoni a l'Audiència Nacional a petició del jutge.

El director del rotatiu s'ha defensat aquest dijous a Twitter, on ha assegurat que la seva relació amb Cristina Cifuentes "sempre ha sigut cordial" i que les informacions del diari sempre han sigut "veraces i ajustades als fets". Marhuenda també ha negat que mai s'hagi "orquestrat una campanya d'intimidació i assetjament contra ningú" i ha assegurat que no dirà res més fins que no declari davant del jutge.

stats