Política 25/10/2016

L'arquitecte Mariano Gomà, nou president de Societat Civil Catalana

Només feia un any que Rafael Arenas havia substituït Josep Ramon Bosch com a màxim representant d'aquesta entitat unionista

Ara / Acn
2 min
Mariano Gomà

BarcelonaLa junta directiva de Societat Civil Catalana (SCC) ha acordat la remodelació del càrrecs de l’entitat. Així, el fins ara president Rafael Arenas, que ho és només des de fa un any, serà substituït per l'arquitecte i escriptor Mariano Gomà –fins ara era vocal–. Les tres vicepresidències seran ocupades per José Domingo, exdiputat al Parlament per Ciutadans, Alex Ramos i Miriam Tey.

El secretari serà Manuel Miró i el tresorer Ferran Brunet. L'expresident Rafael Arenas, i l'exvicepresident Joaquim Coll, seran ara vocals, al costat de Montserrat Baras, Sixto Cadenas, Joaquim Coll, Isabel Fernández, Juan Mellen, Francesc Moreno i Nuria Plaza.

El canvi de president arriba només un any després del darrer relleu, quan Rafael Arenas va substituït Josep Ramon Bosch, que va dimitir "per motius personals" després de rebre una querella per haver insultat i amenaçat independentistes a través d'un compte fals de Facebook.

Qui és Mariano Gomà?

Mariano Gomà (Barcelona, 1952) és arquitecte, escriptor i exprofessor de la Universitat Politècnica de Torí en cursos de postgrau. Ha estat president de la demarcació de Lleida del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) del 1985 al 1990; vocal professional de la Junta de Govern del COAC del 1990 al 1994; president de l’Agrupació d’Arquitectes al Servei de l’Administració de Catalunya del 1994 al 1999, i president de la Unió d’Agrupacions d’Arquitectes de les Administracions Públiques d’Espanya, del 1994 al 2001. També va ser president de la Creu Roja de Lleida del 2004 al 2014 i és membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando.

Mira l'entrevista a Mariano Gomà a Intereconomia TV el desembre passatQui és Àlex Ramos?

Pel que fa al nou vicepresident, Alex Ramos (Burgos, 1959), és metge especialista en medicina preventiva i salut pública, director del Centre d’Estudis del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB) i director editorial d’Els Quaderns de la Bona Praxi. Ha col·laborat amb revistes de formació mèdica nacionals i internacionals. És militant actiu del PSC-PSOE, i dins del partit, és responsable de l’agrupació socialista de salut de Barcelona.

stats