Política 27/02/2013

Marina Geli retreu a Chacón que associï dret a decidir amb independència

La diputada del PSC al Parlament, cara visible del sector més catalanista, es mostra contrària a trencar amb el PSOE

Ara
1 min

BarcelonaLa diputada del PSC al Parlament Marina Geli, una de les cares visibles del sector més catalanista del partit, ha retret aquest dimecres a Carme Chacón que "associï dret a decidir amb independència". Chacón es va negar dimarts a obeir la direcció del PSC, que havia instat els diputats del partit al Congrés a votar a favor de les resolucions que demanaven un diàleg amb l'Estat per convocar una consulta a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des dels passadissos del Parlament, Geli ha evitat carregar contra Chacón per haver-se desmarcat de la direcció que encapçala Pere Navarro, però sí que li ha recriminat que, per justificar la seva postura, al·legués que les resolucions favorables al dret a decidir plantejaven una "ruptura" entre Catalunya i Espanya. Segons Geli, aquestes resolucions només reclamaven un "diàleg" com el que van establir els governs britànic i escocès per convocar una consulta a Escòcia. Geli ha defensat el model britànic cap a la consulta. "Ningú pensa que [el primer ministre britànic] David Cameron sigui un independentista escocès", ha argumentat, per desmuntar el raonament de Chacón.

Geli, que va trencar el passat mes de gener la disciplina de vot del grup del PSC al Parlament en negar-se a votar en contra de la declaració de sobirania, ha deixat clar que no és partidària de "trencar" amb el socialisme espanyol. "No és moment de ruptures", ha assegurat Geli, que defensa un nou protocol de relacions entre PSOE i PSC que garanteixi una veu pròpia al "catalanisme transversal" que representa el PSC.

stats