Política 01/09/2014

Marina Geli i Núria Ventura demanen al PSC que no sigui un partit "antiindependentista"

Les dues socialistes crítiques han confirmat aquest dilluns que participaran a la V de la Diada i s'han reunit amb Joan Rigol per formalitzar l'entrada de Moviment Catalunya a l'organisme del Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Ara
1 min

BarcelonaLes diputades del PSC al Parlament Marina Geli i Núria Ventura han anunciat aquest dilluns que participaran en la V que l'ANC i Òmnium Cultural estan organitzant de cara a la Diada. Així mateix, han lamentat que la direcció del PSC no vagi a l'acte, al qual consideren que podrien assistir perfectament sense sentir-se incòmodes. "No demanem que el PSC sigui un partit independentista, demanem que no sigui antiindependentista. Hauria pogut anar perfectament a la V". Les diputades han fet aquestes declaracions després de reunir-se amb el coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, amb qui s'han vist per formalitzar l'entrada de la plataforma de crítics socialistes Moviment Catalunya en aquest organisme, que defensa la celebració de la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSC no ha donat cap consigna sobre si assistir a la V o a l'acte que Societat Civil Catalana organitza a Tarragona, argumentant que els militants són, abans que res, ciutadans i, per tant, tenen la llibertat d'assistir als actes que considerin oportuns. Geli i Ventura no temen represàlies ni per anar a l'acte sobiranista ni per haver-se inscrit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir –un organisme on no hi ha el PSC–, i consideren que el partit socialista ha de facilitar "la convivència a la diversitat", és a dir, acceptar que els seus càrrecs puguin tenir visions diferents de la direcció sobre la consulta.

A la V també hi assistirà una altra militant del PSC i membre de Moviment Catalunya, la regidora socialista a l'Ajuntament de Girona Pia Bosch, i l'exlíder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona Jordi Martí, que al mes de juliol es va donar de baixa del partit.

stats