Política17/12/2018

Marlaska mostra "confiança plena" en els Mossos i el departament d'Interior per al 21-D

El ministre descarta que es pugui reproduir una situació com la de les armilles grogues

Ara

MadridEl ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha mostrat la "confiança plena" en els Mossos d'Esquadra i el departament d'Interior per garantir la seguretat divendres durant el consell de ministres. En una entrevista a Antena 3, Marlaska s'ha mostrat cautelós i no ha revelat ni el nombre d'efectius ni la data en què els policies espanyols arribaran a Barcelona per a l'operatiu especial del 21-D. "Són els efectius tècnicament necessaris, no políticament, i aquells que es consideren raonables per garantir seguretat però sense causar alarmismes", ha valorat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre ha explicat que encara s'està dissenyant el dispositiu de seguretat i que, de fet, aquest matí hi torna a haver reunió a Barcelona entre Mossos, Guàrdia Urbana, Guàrdia Civil, Cos Nacional de Policia i responsables del departament d'Interior i també de la Delegació del govern espanyol a Catalunya, amb Teresa Cunillera al capdavant. Marlaska no ha avançat detalls sobre el dispositiu ni sobre el nombre d'efectius i ha dit que, en tot cas, aquells que vinguin de fora de Catalunya compliran servei "salvaguardant drets laborals i prevenció de riscos". "Una cosa que no s'ha fet en el passat", ha dit, en al·lusió als vaixells habilitats per acollir els policies de l'operació Copèrnic per a l'1-O. Marlaska ha descartat que es pugui reproduir una situació com la dels armilles grogues a Catalunya. "No ho contemplo, tots som conscients i madurs que ens ho juguem tot, no som tan imprudents ni negligents", ha reflexionat.

Cargando
No hay anuncios

Sobre la situació política amb Catalunya ha defensat que cal apostar pel diàleg i ha subscrit les paraules de l'expresident espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, entrevistat a 'El Mundo' i avalant també la via del diàleg. "Subscric que partint d'un dissentiment cal arribar a un consens", ha manifestat el ministre, després d'un cap de setmana en què el PP i Cs han continuat exigint al govern espanyol que apliqui el 155. A més, ha insistit en la necessitat de mantenir el diàleg entre els dos governs i ha allunyat l'aplicació del 155. Per al ministre, la solució al conflicte català passa pel diàleg. "Creure el contrari és deixar de banda la política", ha afirmat.