DOS PERFILS JOVES PER A LA NOVA ESTRUCTURA
Política 13/07/2016

Marta Pascal: un ascens meteòric forjat des de la JNC

Candidata a coordinadora general del Partit Demòcrata de Catalunya

Ara
2 min
Un ascens meteòric forjat des de la JNC

BarcelonaFa tot just un any Marta Pascal (Vic, 1983) no era ni tan sols portaveu de Convergència, i ara és a les portes -si així ho trien els militants- de convertir-se en coordinadora general del Partit Demòcrata Català (PDC). Forjada a la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), de la qual va ser vicepresidenta i posteriorment màxima dirigent, és un dels joves valors del partit que han anat ascendint amb discreció a les files nacionalistes. Al llarg de les últimes setmanes, Pascal ha recollit sigilosament suports després de citar-se per dinar, a finals de juny, amb Artur Mas. Ho va fer acompanyada de David Bonvehí, amb qui ara farà ticket per liderar les noves sigles sorgides d’un congrés en el qual ella va participar a la ponència ideològica. Les seves opcions per ser la número 2 van allargar-se fins que Mas, a pocs dies del conclave, va aconseguir que Neus Munté acceptés l’oferta per fer tàndem presidencial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els esdeveniments d’aquells dies li van portar problemes interns, segons diverses fonts, especialment amb els membres de l’aparell més afins a Jordi Turull. El mandat renovador del conclave fundacional li ha servit per tornar-se a situar a la primera fila. Llicenciada en ciències polítiques a la UPF i de caràcter discret i executiu -va participar en reunions importants entre Junts pel Sí i la CUP sense que transcendís la seva presència-, Pascal s’ha anat guanyant gradualment la confiança de Mas, i Carles Puigdemont la valora. Abans havia sigut estreta col·laboradora d’Irene Rigau a Ensenyament.

Vicepresidenta dels liberals

La seva trajectòria va fer un nou salt endavant el 21 de novembre del 2015, quan va ser escollida vicepresidenta dels liberals europeus. “Duran quatre dies es va sotmetre a hearings que, sincerament, només poques persones de la direcció haurien superat”, considera un alt dirigent consultat per l’ARA, que destaca que va aconseguir “menció especial” en la seva carrera. Fa uns mesos va passar setmanes als Estats Units ampliant la formació. “La joventut -33 anys- no serà un impediment. Si fos un home, ni se’n parlaria”, resol un membre del Govern. Avui Pascal revelarà una llista que ha dut amb discreció.

stats