Política 31/10/2014

Marta Rovira: "Les impugnacions al TC perden tots els efectes, no n'acceptarem cap"

La dirigent d'ERC defensa en una entrevista a TV3 que, de cara a unes plebiscitàries que vol aviat, el seu partit sumarà "amb qui calgui si l'objectiu és clar: la independència en un termini verificable"

Ara
2 min

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, s'ha mostrat convençuda aquest divendres a 'Els matins' de TV3 que el 9-N "serà un èxit brutal". "Les impugnacions del govern espanyol al Tribunal Constitucional perden tots els efectes, no n'acceptarem cap", ha assegurat, ja que afirma que ha acostumat la població "a viure en un marasme d'impugnacions constants". Així, la dirigent republicana defensa que "el 9-N s'ha de poder desenvolupar tot amb absoluta normalitat", i ha apuntat que "el Govern sap que té tot el suport de totes les forces polítiques que treballem per complir aquest mandat democràtic". "L'Estat no actua contra una opció política com la independència, el que està fent és bandejar el dret a votar de tots els ciutadans de Catalunya, pensin el que pensin", ha lamentat, cosa que "el que fa és generar adeptes entre els que defensen la democràcia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, a més de la votació, Rovira ha explicat que la denúncia que es permetrà subscriure el 9 de novembre es podrà trobar al "màxim de punts de votació" i servirà "per denunciar el context d'un govern espanyol que resta les garanties democràtiques per exercir un mandat democràtic". "És una denúncia de caràcter polític en què posem de manifest que no se'ns deixa votar i demanem [a les institucions internacionals] que es facin càrrec d'aquesta situació", ha avançat.

Per altra banda, la secretària general d'ERC ha insistit en la necessitat de convocar eleccions just després del 9-N per "obtenir aquest mandat democràtic" que no s'ha pogut assolir amb una consulta. "No són ajornables, formen part del full de ruta per exercir el dret a decidir", ha defensat, i ha apostat perquè la independència es declari just després dels comicis per poder negociar de tu a tu amb l'Estat el repartiment d'actius i passius. "Abans de declarar la independència no l'hem de negociar amb l'estat espanyol, hem de negociar el procés de separació", ha explicat. I, preguntada per una possible llista unitària, Rovira s'ha limitat a afirmar: "Sumarem amb qui calgui si l'objectiu és clar: la independència en un termini verificable".

stats