VIATGE OFICIAL A L'INDIA
Política 25/11/2013

Mas: "El procés acabarà bé si hi ha un gruix de gent que hi creu i resisteix el desgast"

El cap de l'executiu creu, just quan fa un any del 25-N, que el camí cap a l'estat propi "s'està fent a bon ritme"

Ferran Casas
1 min

Enviat especial a Nova Delhi (Índia)Missatge d'optimisme però també d'apel·lació a la responsabilitat i a un cert grau de sacrifici. És el missatge que, just un any després de les eleccions que el van reelegir president amb un resultat pitjor de l'esperat però amb l'encàrrec explícit de celebrar una consulta independentista, ha llançat avui Artur Mas. Des de l'Índia, on és de viatge oficial i on ha participat en una trobada entre empreses catalanes i del país asiàtic del sector de l'automoció, el president ha convidat a l'optimisme i, contra el que va dir Josep A. Duran i Lleida, líder d'Unió i secretari general de CiU, fa una setmana va afirmar que el procés cap a l'estat propi "acabarà bé".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El camí s'està fent i s'està fent a bon ritme, tot i que no és bufar i fer ampolles i té una gran complexitat. No hem de defallir", ha demanat Mas. El president s'ha mostrat segur que "acabarà bé si es manté un gruix de gent que hi creu i resisteix en el temps al desgast". Només amb aquesta premissa, i no pensant que "només sortint al carrer ja està guanyat", es podrà "votar sobre el futur del país".

El president, que també ha afirmat que la recuperació econòmica i una millora del finançament autonòmic són claus i imprescindibles per poder "revertir" les retallades socials, ha insistit a situar-se en un paper arbitral en el debat de la pregunta de la consulta, que s'ha de pactar en les properes setmanes. "Si estirem tots la corda es trencarà", ha avisat, apel·lant a la flexibilitat dels partits i entitats com l'ANC.

stats