Política 08/07/2015

Mas-Colell està disposat a "fer causa conjunta amb Cifuentes" per canviar el sistema de finançament

El conseller d'Economia alerta que aquest "mateix" plantejament "ja es va fer fa dos anys"

Acn
1 min
Europa com a model Que Catalunya reclami els 'hispabons' està més justificat que no que Espanya demani els eurobons, segons Mas-Colell.

BarcelonaEl conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, s'ha mostrat aquest dimecres disposat a "fer causa conjunta" amb la Comunitat de Madrid i la seva presidenta, Cristina Cifuentes, "si és necessari", per reclamar un nou sistema de finançament que "canviï la distribució de recursos entre el govern central i les autonomies". "Si volen encarar aquest tema seriosament, aquí estem nosaltres per parlar-ne", ha sentenciat el conseller, que ha recordat que "el problema del finançament no és de repartiment entre autonomies, sinó entre Estat i les autonomies" perquè "el repartiment vertical està esbiaixat i persegueix el desmuntatge de les autonomies per la via de l'asfixia financera". Cifuentes va assegurar el passat dilluns que "anirà de la mà" de Catalunya per millorar el finançament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas-Colell, que ha explicat que aquest mateix plantejament ja el va fer "fa dos anys", replicava així una pregunta parlamentària de la portaveu de C's, Inés Arrimadas, on acusava al Govern d'haver "renunciat a defensar els interessos dels catalans, a participar del model de finançament i a fer política de veritat, per centrar-se en fer propaganda".

És per això que Arrimadas ha assegurat que, davant una actitud que atribueix al Govern català, el seu partit "defensarà els interessos dels catalans, amb lleialtat institucional, i serà interlocutor vàlid per negociar amb el govern d'Espanya i la resta de comunitats autònomes. Però no només per preguntar què hi ha d'allò meu sinó d'allò nostre, amb un projecte comú de futur".

El debat s'ha produït just unes hores abans de celebrar-se una reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, on Mas-Colell ha dit que aprofitarà per conèixer a la persona homòloga a ell en la Comunitat de Madrid.

stats