POLÍTICA
Política 20/11/2013

Mas-Colell es resisteix a revelar quines privatitzacions prepara

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, es compromet a comparèixer al Parlament a mesura que es perfilin eventuals concessions, privatitzacions i vendes de patrimoni

M.colomer
1 min
El conseller d'Economia, Andreu Mas-colell, i Artur Mas, al Parlament durant el debat de pressupostos / EFE

BarcelonaEl pressupost del 2014 preveu ingressar 2.300 milions en concepte de venda de patrimoni, privatitzacions i concessions. Però els comptes no detallen de quines es tracten, és a dir, d'on sortiran aquests diners. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, s'ha resistit a concretar-ho malgrat la insistència de l'oposició perquè el Govern detalli què pensen privatitzar i vendre per arribar a aquest nivell d'ingressos extres. Això sí, Mas-Colell s'ha compromès a demanar comparèixer al Parlament així que les eventuals privatitzacions, concessions i vendes es vagin concretant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És lògic que vulgui saber detalls, i no dubti que en la mesura que es facin els treballs i les anàlisis seran compartits amb els grups i demanarem compareixences per parlar-ne", ha afirmat Mas-Colell en resposta a la intervenció del portaveu de la CUP al Parlament, David Fernàndez. Un compromís que ha reforçat el diputat d'ERC Pere Aragonès, que ha alertat els seus socis parlamentaris de CiU que cadascuna de les operacions concessionàries o de privatització hauran de ser explicades amb detall al Parlament.

Comptes "opacs"

Durant el debat parlamentari de les esmenes a la totalitat de l'oposició als comptes del 2014, PSC, PP, ICV-EUiA, C's i CUP han lamentat que el Govern i ERC hagin presentat uns pressupostos "opacs" pel que fa al detall de les privatitzacions, les concessions i la venda de patrimoni, per les quals s'han pressupostat 2.300 milions. Mas-Colell ha argumentat que no es pot avançar a detallar ja ara les operacions que planifica per no frustrar-ne la viabilitat.

stats