POLÍTICA
Política 22/06/2012

Mas denuncia a la CNN el dèficit fiscal de 20.000 milions de dòlars anuals que suporta Catalunya

En una entrevista al canal internacional des de Nova York, el president de la Generalitat reivindica que hi ha territoris del sud d'Europa, com Catalunya, que estan fent bé la feina per superar la situació crítica

S.gonzález / M.colomer
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } “Sí, Catalunya està endeutada. Però envia cada any a Madrid 20.000 milions de dòlars que no tornen, i això és una càrrega”. El president de la Generalitat ha respost així en ser preguntat per la percepció a nivell internacional que el problema de l'estat espanyol radica entorn al dèficit de les comunitats autònomes. Mas ha recordat explícitament que les comunitats autònomes suposen només el 13% del total del deute espanyol, que acumula principalment el govern de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista de poc més de 4 minuts en anglès al canal internacional de la CNN des de Nova York, Mas ha fet especial èmfasi en què “al sud d'Europa hi ha territoris” que són pròspers i que estan “actuant correctament” davant la crisi del deute i l'elevat dèficit, i ha erigit Catalunya en exemple d'això. El president de la Generalitat ha presidit els últims dies la delegació catalana als Estats Units per travar vies d'interlocució i relació amb empreses i organismes punters de l'àmbit tecnològic.

El problema és el deute de l'Estat

El president de la Generalitat també ha assegurat que Espanya “està intentant reconduir la situació” prenent mesures que altres països van prendre fa “tres o quatre anys”, com ara la d'injectar diners a la banca. Això sí, ha recordat explícitament que les comunitats autònomes suposen només el 13% del PIB espanyol, mentre que l'Estat n'acumula el gruix principal.

stats