Política 26/04/2016

Mas avisa que Espanya perdria el 30% del PIB en cas d'independència no acordada de Catalunya

L'expresident de la Generalitat, en una conferència a París, assegura que la Generalitat demanarà el posicionament de les institucions europees si l'Estat rebutja la via de l'entesa

O.m.
1 min
L'expresident Artur Mas en un moment de la conferència a París

BarcelonaArtur Mas ha estrenat aquest dimarts el seu paper com un dels representants del procés sobiranista a l'exterior a través d'una conferència a l'Escola d'Alts Estudis Comercials de París. El missatge que ha volgut enviar, bàsicament, és que el millor escenari per abordar el plet polític existent entre Catalunya i l'Estat passa per l'acord. I, per refermar les seves tesis, l'expresident de la Generalitat ha fet servir projeccions econòmiques perjudicials per a Espanya. "Una independència basada en un escenari de no-acord significaria que l'Estat perdria gairebé un 30% del seu PIB i experimentaria un increment del deute públic també del 30%, i això portaria a una crisi europea. Per tant, un escenari de no-acord no és un escenari real", ha argumentat Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de Convergència ha assegurat que si en un hipotètic referèndum o en unes noves eleccions els partidaris de la independència superen el 50% dels vots i l'Estat rebutja la via de l'entesa, "reclamarem el posicionament de les institucions europees". Unes institucions que, de moment, han mantingut silenci o bé s'han posicionat a favor de la integritat territorial espanyola.

"El millor escenari és un referèndum com a Escòcia, però el govern espanyol el nega malgrat la majoria absoluta independentista al Parlament", ha ressaltat l'expresident de la Generalitat, que ha volgut posar de manifest que, "contra tot pronòstic", les inversions estrangeres a Catalunya han augmentat en ple procés sobiranista. "Es deia que les inversions s'aturarien i que tothom marxaria", ha apuntat Mas, que ha aprofitat el viatge per reunir-se discretament amb consells editorials de mitjans i amb representants governamentals.

stats