VIATGE OFICIAL A L'ÍNDIA
Política 24/11/2013

L'agenda institucional de Mas a l'Índia s'aprima

Es cancel·len les reunions amb el ministre de Telecomunicacions i Rahul Gandhi, vicepresident del Congrés Nacional Indi

Ferran Casas
2 min

Enviat especial a Nova Delhi (Índia)El gran reclam del viatge institucional d'Artur Mas a l'Índia és econòmic, però també hi havia una gens menyspreable agenda política i institucional. Aquest diumenge a la tarda, però, la delegació catalana, que formen Mas, el conseller Felip Puig i una quarantena d'empresaris, ha sabut que es cancel·laven dues reunions previstes per a demà que haurien ajudat a incrementar la rellevància política del viatge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president no es veurà amb el vicepresident del progressista Congrés Nacional Indi −el partit al poder i que va protagonitzar la independència−, Rahul Gandhi, un dels líders polítics més joves del país. La reunió no estava, d'entrada, prevista. Es va posar a l'agenda a darrera hora i finalment s'ha anul·lat poques hores abans que se celebrés.

Aquest dilluns al matí, Gandhi i Mas s'havien d'entrevistar tres quarts d'hora, però un acte de campanya del polític indi –hi ha eleccions locals i generals aviat– ho ha impedit. Al president català se li ha ofert la possibilitat de reunir-s'hi dijous, però la impossibilitat de tornar a Nova Delhi des de la ciutat de Puna, on serà aquell dia, ha fet la trobada impossible.

Mas tampoc tindrà la reunió següent, que havia de ser amb el ministre de Telecomunicacions, Kapil Sibal. Per ara no hi ha previsió de poder-la encaixar en cap altre moment. Sí que es mantenen en ferm, malgrat la volatilitat de les agendes institucionals al país asiàtic, les trobades amb els altres dos ministres, el de Comerç i Indústria i el de Ciència i Tecnologia, a més del sopar amb l'exministre d'Exteriors. En canvi, Mas es reunirà, cosa que no estava inicialment prevista, amb el governador de l'estat de Maharashtra, que té com a capital Bombai.

stats