Política 10/11/2013

Catalunya i Israel intercanviaran científics

Mas signa un conveni i obre una línia de treball amb l'agència d'innovació israeliana

Ferran Casas
1 min
Mas i Mas-Colell signen un conveni amb el Weizmann Institute

Enviat especial a Rehovot (Israel)Catalunya i Israel ja tenen un marc de col·laboració científica formal. Aquest diumenge al matí el president de la Generalitat, Artur Mas, ha signat un conveni amb l'Institut Weizmann de la Ciència, una universitat dedicada a la recerca que ha presentat com "el Harvard d'Israel", que se sumarà a un altre aquesta tarda amb la Universitat de Tel Aviv. El president els ha presentat com una fita important per al seu govern i ha posat en valor el sector de la recerca i la innovació a Catalunya, que ara té el repte de traslladar la seva feina "a la creació de riquesa i el teixit industrial".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia i Coneixement, ha explicat que el conveni amb el Weizmann té tres potes: un intercanvi de 10 científics (5 per cada part) entre la universitat israeliana i les catalanes, conferències anuals als dos països amb convocatòries competitives i donar accés a l'ús del sincrotró Alba als científics d'aquell país. La delegació catalana, formada per científics i acadèmics a més de representants institucionals, ha escoltat una conferència sobre nanociència del professor Ernesto Joselevich, format a la Universitat Autònoma de Barcelona. Israel paga un milió d'euros pel conveni i Catalunya un altre.

Mas ha destacat la "gran capacitat d'arribar a acords" de Catalunya i n'ha destacat especialment un altre amb l'agència del govern israelià per a la cooperació industrial i el desenvolupament (MATIMOP) que implicarà, entre altres coses, que un representant del govern català hi treballi. Serà, ha explicat el cap de l'executiu, el primer cop que els israelians hi acceptin un representant d'un altre govern.

stats