Política 03/12/2012

FLA, fons de liquidació autonòmica? Lapsus presidencial i ironies parlamentàries

Mas s'equivoca en referir-se al fons de liquiditat que es debat aquest dilluns al Parlament. "El subconscient sempre funciona...", es justifica. Puigcercós reprèn la broma en el seu torn de paraula

R. Mateos / R. Tugas
1 min

BarcelonaFa temps que CiU denuncia amargament les intencions "recentralitzadores" i d'"ofegament" autonòmic del govern espanyol. Tan interioritzada té aquesta crítica el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, que aquest dilluns, davant la diputació permanent del Parlament, ha tingut un lapsus quan s'ha referit en un parell d'ocasions al fons de "liquidació" (en lloc de "liquiditat") autonòmic, el FLA, pel qual l'executiu central presta diners a les comunitats autònomes a un interès més baix però amb unes condicions determinades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sempre funciona el subconscient...", ha comentat Mas en to irònic quan s'ha adonat de la confusió, que ha provocat les rialles de bona part dels diputats presents a la compareixença. Joan Herrera ha fet una referència al lapsus quan ha pres la paraula, però n'hi ha hagut un que s'hi ha abonat. El fins ara president del grup parlamentari d'ERC, Joan Puigcercós, ha dit que el president no va gens desencaminat quan parla del fons de "liquidació" autonòmic, perquè en això semblen treballar els poders estatals.

stats