Política 30/10/2014

Mas: "Està pràcticament tot a punt pel 9-N. No sé què ens impugnaran, els 40.000 voluntaris?"

El president de la Generalitat es mostra "de tot menys sorprès" per l'aval del Consell d'Estat a la impugnació de la votació

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha mostrat "de tot menys sorprès" per l'aval del Consell d'Estat a la impugnació de la votació del 9-N i està a l'espera de saber què pot suspendre el Tribunal Constitucional (TC), quan de fet el Govern ha procurat no deixar rastre per escrit dels preparatius del procés participatiu. En una conversa informal amb periodistes als passadissos del Parlament, Mas ha ironitzat amb les intencions de l'Estat: "No sé què ens impugnaran, els 40.000 voluntaris?", s'ha preguntat el president, que ha explicat que els preparatius segueixen endavant. "Està pràcticament tot a punt" per a la votació, ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la seva banda, el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha assegurat que l'informe del Consell d'Estat no fa variar "absolutament res del previst". "Tot segueix igual", ha afegit. Segons Turull, que ha fet declaracions des del Parlament, el govern espanyol es proposa impugnar "coses que no existeixen", perquè no hi ha cap ordre tangible per recórrer. Tampoc entén les amenaces legals del PP als funcionaris que participin en l'organització: "El 9-N no hi haurà funcionaris, sinó voluntaris". Si l'Estat intenta impugnar el nou 9-N, segons Turull, farà el "ridícul".

stats