Política 15/04/2015

Picabaralla Mas-Rivera per una reunió del 2014 d'un alt càrrec del Govern amb el marroquí Ziani

El líder de Ciutadans aboca sospites sobre el Govern pels seus contactes amb un antic col·laborador de Nous Catalans expulsat pels seus suposats vincles amb l'islamisme radical i el president de la Generalitat l'acusa de fer "trampes"

R. Mateos / F. Casas
1 min
El ple del Parlament s'ha iniciat aquest dimecres amb un homenatge a les víctimes de la tragèdia aèria de Germanwings / CRISTINA CALDERER

BarcelonaArtur Mas i Albert Rivera han protagonitzat aquest dimecres un duel dialèctic al Parlament arran d'una reunió del 2014 entre el director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell, i el marroquí Nouredine Ziani, vinculat a la fundació convergent Nous Catalans i expulsat el 2013 per les autoritats espanyoles per la seva suposada vinculació amb l'islamisme radical. En la sessió de control al president de la Generalitat, el líder de Ciutadans s'ha fet ressò de les "informacions periodístiques" que expliquen que una delegació del Govern encapçalada per Vendrell es va reunir amb Ziani entre el 9 i el 15 de juny del 2014. Segons va publicar 'La Vanguardia', la reunió tenia per objecte debatre la construcció d'una mesquita a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera li ha demanat explicacions sobre aquesta trobada, en plena polèmica entre la Generalitat i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que en els darrers dies ha denunciat lligams entre Nous Catalans i corrents islamistes radicals. En la rèplica, Mas l'ha acusat de fer "trampa" en preguntar-li sobre una reunió concreta sense haver-lo advertit abans ni donar-li temps per documentar-se'n. "Vostè no vol una resposta, sinó fer una mica de politiqueria", ha denunciat. "Un altre dia em truca, m'ho pregunta i em dóna unes hores per saber-ho i comprovar-ho. La resta és trampa", ha plantejat.

stats