Política 12/09/2013

El PSC creu que la Via Catalana evidencia que a Catalunya hi ha un problema polític "que s'ha de resoldre"

El portaveu socialista, Maurici Lucena, ha qualificat d'"èxit incontestable" la cadena humana i ha instat tots els partits a explicar de forma precisa què proposarien un cop realitzada la consulta

Clàudia Dinarès
2 min
L'oposició pressiona Mas perquè assumeixi responsabilitats

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha felicitat aquest dijous, en nom de la formació, l'organització de la Via Catalana que es va celebrar ahir amb motiu de la Diada de Catalunya, que ha qualificat d'"èxit incontestable". Ha fet extensiva la felicitació a tots els actors que la van fer possible, entre els quals ha destacat el govern d'Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El socialista ha ressaltat l'actitud cívica i pacífica que van mostrar els ciutadans en tots els trams de la cadena humana, i ha instat la societat a mantenir aquests "valors" a totes les reivindicacions que puguin dur-se a terme l'any 2014, que ha anticipat que serà un any d'"intensa activitat política".

Més enllà de l'anàlisi del dia d'ahir, Lucena s'ha centrat en la necessitat que avui tenen els catalans d'obtenir respostes per part dels partits polítics. "La cadena humana demostra que a Catalunya hi ha un problema de magnitud política, i seria absurd que els polítics no ho reconeguin i no busquin solucions”, ha dit Lucena, que ha afegit que ara és hora de canalitzar “de forma civilitzada” una sortida a aquest problema.

És per això que el dirigent socialista ha instat tots els partits a concretar “les seves ofertes” i a explicar de forma precisa què proposarien un cop realitzada la consulta.

Lucena ha defensat una vegada més la via federal que proposa el partit per tal de millorar de forma substancial l''statu quo' de Catalunya dins d'Espanya i també el dret a decidir, que ha considerat que s'ha de fer de forma "legal" i "pactada", seguint els exemples del Canadà i el Regne Unit. "Ja és hora que Rajoy i Mas deixin d'amagar-se, que s'ajuntin, que facin una demostració conjunta de la voluntat recíproca d'arribar a un acord, però en el marc de la legalitat", ha sostingut Lucena.

Tanmateix, ha fet una crida al govern, a qui ha demanat que comencin a governar i a presentar uns pressupostos, justificant “que els catalans no ens podem permetre un any més de paràlisi legislativa”.

Per últim, Lucena ha condemnat l'atac que es va produir ahir per part d'un grup feixista a la seu de la Delegació del Govern a Madrid, i l'ha titllat de "repugnant". Ha anunciat que des del PSC esperen l'opinió del govern espanyol respecte als fets, tot i que veuen "evident" que hi va haver una falta de reflexos per part del govern en la falta de dispositius de seguretat a l'acte.

stats