Política 26/07/2014

La resposta de l'ANC a Merkel: 'Senyora cancellera, el 9-N els catalans votaran per la seva llibertat'

Una gran lona al marge esquerre del riu Segre a Lleida reclama a la cap de govern alemanya que els catalans puguin votar el 9-N

Acn
2 min
La lona amb què l'ANC s'ha adreçat a Merkel avui, dissabte, a Lleida / ACN

Lleida'Senyora cancellera, el 9-N els catalans votaran per la seva llibertat'. Aquesta frase, acompanyada de la fotografia de la cancellera alemanya, Angela Merkel, s'ha pogut llegir, en alemany, en un dels dos murals de 15 metres per 30 metres desplegats aquest dissabte a la tarda a Lleida per mig miler de persones.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el segon es veia una urna i al costat hi deia 'És el temps del sí-sí'. Aquest és el tercer mural que desplega l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Catalunya, continuant així amb la campanya que va arrencar la setmana passada per reclamar als líders mundials que els catalans puguin votar el 9-N.

L'acte ha començat a les set de la tarda al Palau de Vidre dels Camps Elisis. Des d'aquest punt, els assistents s'han traslladat al marge esquerre del riu Segre i han desplegat dos murals de 30 metres per 15 metres. A l'acte hi han participat entitats culturals i Jordi Cortada, fill del difunt Jordi Cortada Robert, excoordinador de l'ANC a la ciutat de Lleida.

El mural adreçat a Angela Merkel, com una de les líders polítiques més influents d'Europa, es traslladarà el dia 11 de setembre a Barcelona a la gran V organitzada per l'ANC. El vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, ha estat l'encarregat de cloure l'acte, amb un discurs en què ha fet referència als tres objectius de l'ANC; omplir la V, aconseguir 100.000 voluntaris i aconseguir finançament, amb la venda de samarretes, per exemple.

Marfany ha explicat que aquesta acció està destinada a fer visible a Europa i la resta del món les ganes de votar dels catalans i de ser un estat independent. Pel que fa a les declaracions de Merkel en què preguntada sobre el dret a decidir responia que estava al costat del govern de l'estat espanyol, Marfany entén que és normal que internacionalment diguin que és un assumpte intern espanyol però creu que si el 9-N hi ha una majoria social favorable a la independència, Europa haurà d'acceptar-ho.

L'acció d'aquest dissabte s'inclou dins la campanya d'actes que l'ANC farà durant tot l'estiu, en què a més de fer V arreu del territori, es desplegaran 10 grans lones amb missatges dirigits a líders mundials, que seran clau a l'hora del reconeixement internacional de la causa catalana. A més de Barack Obama, Jean Claude Juncker, Martin Schulz i Angela Merkel, els murals aniran dirigits a François Hollande, David Cameron, Matteo Renzi, Ban Ki-moon, Dilma Roussef, el papa Francesc i Fredik Reinfeldt.

stats