Política 17/01/2021

Més País s’estanca a Catalunya

Mireia Esteve
2 min
El líder de Més País, Íñigo Errejón, en un acte al CCCB a les passades eleccions generals.

BarcelonaEl 12 de desembre Més País optava per no presentar-se a les eleccions del 14 de febrer. L’organització que encapçala Íñigo Errejón a tot l’Estat decidia prioritzar la “construcció organitzativa” de l’espai a Catalunya abans d’afrontar un nou repte electoral. I, sobretot, després de la patacada que va experimentar la formació a les eleccions generals del 10 de novembre del 2019, en què no va aconseguir ni un sol diputat per Barcelona, l’única circumscripció catalana on es va presentar. Un mes després d’aquella decisió, i amb les eleccions ajornades, Més País no es planteja de moment reobrir el debat sobre si cal presentar-se a les eleccions del maig i preveu continuar vertebrant-se al territori.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest estiu la formació va constituir la coordinadora, liderada per Juan Antonio Geraldes, i aquesta setmana hi han d’incorporar els representants sectorials i territorials. Fonts del partit admeten que dels 1.300 inscrits, menys de la meitat van participar en el congrés fundacional, tot i que asseguren que també reben noves incorporacions, sobretot depenent de les intervencions que fa Errejón al Congrés.

Ara per ara la principal acció política del partit a Catalunya se centrava en preparar la campanya paral·lela al carrer i a les xarxes que tenien previst llançar de cara al 14 de febrer. Ara hauran de debatre si la mantenen, i com, de cara als comicis del 30 de maig. Es tractava d’una iniciativa per defensar la jornada laboral de 32 hores setmanals, un dels cavalls de batalla que Errejón ha traslladat també al Congrés.

Fonts de Més País expliquen a l’ARA que de moment han decidit prioritzar l’acció fora de les institucions perquè consideren que presentar-se a unes eleccions al Parlament encara és prematur i els deixaria, si hi entren, en una posició “marginal” que no els permetria incloure els temes que els interessen.

stats