Política 18/09/2017

Més de 1.400 professors i investigadors de tot el món signen un manifest a favor del 'sí'

L'enllaç per veure les signatures ha desaparegut després d'un ciberatac

Agències
2 min
Més de 1.400 professors i investigadors signen un manifest a favor del 'sí' en el referèndum de Catalunya

BarcelonaMés de 1.400 professors i investigadors universitaris de tot el món han signat un manifest en el qual donen suport al referèndum d'autodeterminació de Catalunya de l'1 d'octubre i fan una crida a votar 'sí' com a alternativa a subordinar la vida, asseguren, "a l'arbitrarietat d'un estat que és majoritàriament hostil".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La web que acollia el manifest ha patit un atac aquest matí de dilluns que ha obligat els seus impulsors a suspendre les adhesions i a informar d'un "atac massiu de registres falsos". Hores després s'ha reobert, però la llista dels signants s'ha mantingut inaccessible. Actualment, el missatge que hi apareix anuncia que s'han tancat les adhesions després d'una resposta que supera les expectatives dels impulsors i que pròximament faran una presentació pública del manifest.

Els signants

El sociòleg i periodista Salvador Cardús, l'exconseller d'Economia i professor universitari Andreu Mas-Colell, el professor de Ciències Polítiques a Princeton Carles Boix, i la degana de Ciències Econòmiques de la Universitat de Barcelona, Elisenda Paluzie, són alguns dels signants del manifest que expressa el seu compromís amb "la construcció del nou país", que volen que se situï al costat de les nacions més avançades en l'àmbit científic i tecnològic. "Demanem als nostres conciutadans que, per construir un futur millor per a nosaltres i per als nostres fills, ignorin les amenaces dels que tenen com a únic argument l'ús irracional de la força" i votin 'sí' l'1-O, afegeixen.

Es tracta de professors, investigadors, tècnics, administratius i gestors d'universitats i centres de recerca majoritàriament catalans però també d'institucions de la resta d'Espanya i del món, que inclou treballadors de centres de Suïssa, el Regne Unit, Bèlgica, França, Mèxic i els Estats Units, entre altres països.

La crida d'aquest col·lectiu s'ha donat a conèixer després que prop d'un miler d'artistes i intel·lectuals que majoritàriament es defineixen "d'esquerres" fessin públic un manifest titulat '1-O, estafa antidemocràtica' en què insten a no participar en el referèndum d'independència, suspès pel Tribunal Constitucional (TC).

stats