Política 15/07/2014

La mesa del Parlament accepta la renúncia d'Oriol Pujol a l'escó de diputat

El secretari general sortint de CDC ha estat diputat durant tres legislatures i l'actual, en què va presidir el grup de CiU fins a l'abril

Acn
1 min

BarcelonaLa Mesa del Parlament ha acceptat aquest matí la renúncia a l'escó que Oriol Pujolar va presentar ahir a la tarda al registre de la cambra catalana. Pujol ha estat diputat en la VII, VIII, IX legislatures i l'actual, en què va presidir el grup de CiU fins a l'abril de l'any passat, quan va renunciar al càrrec arran de la imputació en el cas ITV. També va ser president del grup la legislatura passada i portaveu la VIII. En aquesta ha estat membre titular de les comissions d'afers institucionals, de territori i sostenibilitat, i d'acció exterior, Unió Europea i cooperació. L'escó que deixa Pujol el podrà ocupar pròximament Assumpció Laïlla.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per poder ocupar l'escó, Laïlla ha de presentar al registre la credencial expedida per la Junta Electoral Central, l'escrit de jurament o promesa de respectar la Constitució espanyola i l'estatut, i les declaracions de béns i activitats. Laïlla, membre d'UDC, va concórrer a les eleccions a la llista de CiU per Barcelona, al lloc número 35. Ja va ser diputada a les legislatures VIII i IX.

stats