Política 12/04/2016

Metges, alpinistes, cuineres, economistes i empresàries: el Govern atorga la creu de Sant Jordi a 27 personalitats

Entre els noms premiats s'hi troben Sol Daurella, Bonaventura Clotet, Ada Parellada i Òscar Cadiach. Tretze entitats també rebran la condecoració de la Generalitat

Oriol March
1 min
Reunió del Govern d'aquest dimarts 12 d'abril

BarcelonaEl Govern ha decidit atorgar enguany la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements que pot rebre un ciutadà per part de la Generalitat, a 27 personalitats i a 13 entitats. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Segons la documentació facilitada als periodistes, qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui el guardó a alguna persona, ja sigui natural o física.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La diversitat és la nota dominant dels condecorats d'aquest 2016. Hi ha representants del món de la cultura, com és el cas d'Ingasi-Aureli Argemí i l'escultor Emili Armengol, així com també el compositor i intèrpret d'havaneres Josep Bastons i l'actor Carles Canut. A la llista hi apareixen alpinistes com Òscar Cadiach, empresàries com Sol Daurella, cuineres com Ada Parellada i metges com Bonaventura Clotet, a banda d'economistes com el menorquí Guillem López-Casasnovas.

Entre les entitats premiades destaquen l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (Afanoc), la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL), la Fundació de La Marató de TV3, el Festival Internacional de Música Castell de Peralada i la Fundació Vila Casas.

stats