Política 17/10/2013

El director de Método 3 revela que l'informe de la UDEF contra Mas es va fer amb la informació del dinar de La Camarga

Francisco Marco assegura en la presentació del seu llibre que un dirigent del PP de Catalunya va demanar a l'expolicia i col·laborador del CNI José Manuel Villarejo que el redactés

Sara González
2 min

BarcelonaL'informe apòcrif de la UDEF sobre la família Pujol i el president Artur Mas que va ser publicat enmig de la darrera campanya electoral catalana va ser elaborat a partir de la informació que l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola va proporcionar a Alícia Sánchez-Camacho al dinar de La Camarga. Així ho ha afirmat el director de l'agència Método 3, Francisco Marco, que ha detallat que un dirigent del PP de Catalunya coneixedor de la conversa enregistrada va portar l'expolicia i col·laborador del CNI José Manuel Villarejo a la UDEF fent-lo passar per advocat perquè el redactés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la presentació del seu llibre 'El Método' (La esfera de los libros), Marco ha assegurat que el PP de Catalunya "va instrumentalitzar" el ministeri d'Interior per al seu propi benefici. De fet, ha insistit que des que va esclatar el cas d'espionatge de La Camarga no ha deixat de rebre "coaccions", tant per part del ministeri com dels populars.

El director de Método 3 ha assegurat que Camacho "sabia que estava sent gravada" a La Camarga, perquè ella mateixa ho va demanar a través d'un dirigent del PSC, i que amb la informació d'aquest dinar es va elaborar l'informe de la UDEF dos anys més tard.

Marco ha insistit que si ha decidit escriure un llibre ha estat per "combatre les clavegueres de l'Estat" ja que, segons ha relatat, des del moment abans de la seva detenció al mes de febrer "els fontaners de l'Estat" ja li demanaven que protegís Camacho. A més, ha afirmat que no hi ha "cap trama d'espionatge polític" que hagi protagonitzat almenys la seva feina i ha instat el ministeri a demostrar on són els "10 camions d'informació" que suposadament es van emportar els agents policials de la seu de l'agència o les hipotètiques "gravacions il·legals".

"Valc més pel que callo que pel que explico. Em tenien por i per això em van voler matar civilment", ha dit el director de Método 3, que ha anunciat que a partir d'aquest dijous tornarà a treballar de detectiu perquè durant aquest temps ningú li ha retirat la llicència.

stats