Política 25/04/2017

El ministre Catalá, en un SMS a González: "Tant de bo es tanquin aviat els embolics"

El missatge va arribar abans del nomenament de Moix com a fiscal d'Anticorrupció, segons La Sexta

Ara
1 min
El ministre de Justícia, Rafael Catalá / EFE

MadridLa voràgine de corrupció al voltant del PP continua escalant. L'últim esquitxat és el ministre de Justícia, Rafael Catalá, que va respondre a un missatge de l'expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, en el qual li donava ànims. A l'estil del "'Luis sé fuerte'" de Mariano Rajoy a Luis Bárcenas, Catalá li responia a un missatge de felicitació pel nomenament de González amb un "Gràcies, Nacho. Una forta abraçada. Tant de bo es tanquin aviat els embolics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons avancen diversos mitjans, entre ells La Sexta, González ja tenia el telèfon intervingut en el moment en què es van enviar aquests missatges, i aquest consta a les investigacions de la causa.

González també s'intercanvia missatges amb altres persones, com el president de l'Atlètic de Madrid, Enrique Cerezo, que li diu: "Vaig parlar l'altre dia amb Rafa [Catalá], que s'ho estava mirant, Nacho". González li respon que "l'altre dia" havia rebut un missatge "encantador" del ministre.

Després de tot allò, Manuel Moix va ser nomenat fiscal d'Anticorrupció, i va tenir un enfrontament amb els fiscals per la seva intenció de frenar alguns aspectes de la investigació de l'operació Lezo.

A més, també han transcendit unes converses filtrades per La Sexta en les quals l'exministre Eduardo Zaplana parla amb González sobre la conveniència de pressionar Catalá pel nomenament de Moix.

L'oposició ja ha demanat la compareixença de Moix i Catalá al Congrés per explicar aquestes presumptes ingerències.

stats