Política 07/06/2018

Els 17 ministres de Sánchez prometen el càrrec davant de Felip VI

Ho han fet sense crucifix ni Bíblia, com a la presa de possessió de Sánchez

Acn
1 min
Fotografia de família de la presa de possessió del ministres

MadridEls 17 ministres del govern de Pedro Sánchez han promès el càrrec davant el rei Felip VI, en un acte sense crucifix ni Bíblia –com a la presa de possessió del president espanyol. Els nous membres del govern espanyol han posat l’accent en la majoria de dones de l'executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha obert foc la vicepresidenta i ministra d’Igualtat, Carmen Calvo, que s’ha compromès –utilitzant la formula estàndard– a “respectar el secret de les deliberacions” del consell de ministres, però ha afegit al final un altre “i de ministres”, en la formula femenina en castellà. La reivindicació feminista s'ha repetit durant l'acte en el discurs de la majoria dels membres del govern de Pedro Sánchez. Tots han subratllat aquest caràcter de l'executiu menys el titular d’Exteriors, Josep Borrell, el de Foment, José Luís Ábalos, i la d’Economia, Nadia Calviño.

Després de la promesa s’han fet la tradicional fotografia de família amb el president espanyol i el rei Felip VI, i en les pròximes hores faran el tradicional canvi de cartera amb els seus predecessors.

Aquest divendres participaran ja a la primera reunió del consell de ministres, que tindrà lloc a la Moncloa a partir de les 10 del matí i, previsiblement, anirà seguit d’una roda de premsa de la ministra de Cultura i portaveu del govern de Pedro Sánchez, Isabel Celaá.

Han assistit a la presa de possessió Pedro Sánchez, la presidenta del Congrés, Ana Pastor, el president del Senat, Pío García Escudero, i els presidents del TC i del Tribunal Suprem, Juan José González Rivas i Carlos Lesmes.

stats