CANVI DE CICLE
Política 17/10/2014

Iceta: "Una DUI serà suspesa l'endemà i cap país ens reconeixerà. Que no enganyin la gent"

El líder del PSC demana als ciutadans que pensin que en unes eleccions "escolliran un Parlament per a quatre anys" i no només "per a un dia"

Acn
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha replicat aquest divendres al president d'ERC, Oriol Junqueras, que ha reclamat convocar ràpid unes eleccions per declarar la independència de Catalunya. El socialista ha advertit que una declaració unilateral d'independència (DUI) "l'endemà serà anul·lada pel Tribunal Constitucional i cap país ens reconeixerà", i per tant, segons Iceta, "seria el que faria el Parlament només un dia". És per això que ha demanat als independentistes que "no enganyin la gent ni generin falses expectatives". De la mateixa manera, ha recordat als catalans que si s'avancen les eleccions "s'estarà escollint un Parlament per a quatre anys" i no únicament "per a un dia"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que Iceta ha volgut explicar que, "malgrat que alguns en vulguin dir plebiscitàries", si s'avancen els comicis s'estaran celebrant "unes eleccions al Parlament". "Siguin quines sigui les candidatures i els programes, elegirem diputats que han de decidir un president, un Govern i una majoria parlamentària per a quatre anys".

En aquest sentit, ha assegurat que si es declarés la independència a la cambra immediatament després de les eleccions, l'acte tindria ben poc recorregut. "Això de la declaració unilateral d'independència que volen alguns, que ningú s'enganyi, l'endemà serà anul·lada pel TC i cap país ens reconeixerà. Per tant, seria el que faria el Parlament un dia, però nosaltres –en les eleccions– estarem escollint un Parlament per a quatre anys", ha sentenciat.

És per això que ha demanat als independentistes "que no enganyin la gent, que no es generin falses expectatives". I és que, segons Iceta, una DUI "no resoldrà els problemes, per exemple, dels pobres que tenim a Catalunya". "Demanaria que fossin més seriosos en els plantejaments, que donessin resposta als problemes reals de la gent i no ens inventéssim ara una altra fugida endavant que no porta enlloc", ha conclòs.

stats