Política 16/12/2011

El grup mixt serà la tercera força política del Congrés

La decisió del PP de negar el grup propi a Amaiur, gràcies a l'abstenció de CiU i PSOE, deixa el grup mixt amb 18 diputats

Acn
1 min

MadridLa decisió de la mesa del Congrés de deixar sense grup parlamentari Amaiur configura un grup mixt de 18 diputats corresponents a vuit formacions polítiques. En són 7 d'Amaiur, 3 d'ERC, 2 del BNG, 2 de CC, 1 d'UPN, 1 de Geroa Bai, 1 de Compromís i 1 de Foro Asturias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si la mesa no hi posa remei, hauran de compartir els temps de les intervencions i les compareixences, a més de la presència en comissions, fet que a més de problemes de visibilitat els forçarà a negociar el repartiment de tasques. La incorporació de bona part d'aquests diputats al mixt no es produirà fins la setmana que ve. Els tres d'ERC s'han inscrit al grup d'IU-ICV i CHA de manera "puntual" per poder rebre els beneficis de les formacions amb grup, però s'integraran al mixt en els pròxims dies.

Amaiur no, però UPyD, sí

El diputat de Foro Asturias consta ara com a part del grup d'UPyD –que el necessitava per assolir els requisits mínims–, però farà el mateix la setmana que ve. El representant d'UPN constava fins ara dins el grup del PP, però també anirà al mixt en virtut dels acords entre les dues formacions. Per últim, el diputat d'Amaiur per Navarra –que no va prendre possessió per intentar que la seva coalició obtingués grup parlamentari–, també s'integrarà amb els seus companys al mixt.

stats