MODIFICACIÓ DE L'IMPOST DE SUCCESSIONS
Política 21/03/2011

Joan Ridao: “El sainet de successions va camí de ser pitjor que el dels 80 km/h”

El secretari general d’ERC deplora que el Govern, amb l’impost de successions, demostra que és una “olla de grills”. Insta Artur Mas a “posar ordre”

M.colomer
1 min

BarcelonaEl secretari general d’ERC, Joan Ridao, ha deplorat aquest dilluns el “sainet” del Govern amb l’impost de successions, que va “camí de ser pitjor que el dels 80 km/h”. Després que el secretari del Govern, Germà Gordó, anunciés que no se suprimirà l’impost de successions com havia promès CiU en campanya electoral i com han insistit darrerament tant el portaveu del Govern, Francesc Homs, com el secretari general de la federació, Josep Antoni Duran i Lleida, ERC ha instat el president de la Generalitat a “posar ordre” a aquest “desori”, en lloc de restar “desaparegut”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“El Govern dels millors és una autèntica olla de grills”, ha asseverat Ridao, que creu que l’anunci fet per Germà Gordó fa bona la mesura implantada per l’anterior Govern, que eximia de l’impost els patrimonis de menys de 600.000 euros entre cònjuges i 400.000 entre pares i fills, de manera que quedaven exempts de pagar-lo més del 90% dels contribuents.

Per Ridao, l’episodi de contradiccions amb successions és la “demostració ben palpable de com un govern és captiu d’una proposta electoralista, oportunista i irresponsable en temps de crisi” i que ara “es veu incapaç de complir”. “El Govern ha de complir i executar decisions encara que no m’agradin”, ha afegit Ridao, malgrat que ERC ha reclamat insistentment que el Govern s’ho repensi i no suprimeixi l’impost a les grans fortunes.

stats