Política 16/02/2012

Moisès Broggi: "Per anar a un govern global, no hi pot haver domini d'un estat sobre un altre"

El doctor Broggi, de 103 anys, continua actiu després de presentar-se com a candidat a les eleccions al Senat i aposta per la independència com a pas previ a anar a un govern global

Ara
1 min

BarcelonaL'excandidat d'ERC al Senat a les últimes eleccions generals encara té forces, als 103 anys, per seguir actiu a nivell polític. Ahir dimecres, l'Espai Putxet va acollir una xerrada del doctor Moisès Broggi titulada 'Viure la vellesa'. Des d'aquesta tribuna, el cirurgià va donar el seu punt de vista sobre quina hauria de ser la relació entre Catalunya i Espanya. Assegura que s'ha d'avançar "cap a un govern global", però que no podem avançar-hi amb una posició de domini d'Espanya sobre Catalunya. "Per anar al govern global no hi pot haver aquest domini", diu Broggi, que afegeix que la dominació "sempre és causa de violència, perquè les injustícies són causa de violència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Broggi, no aliè a l'actual procés de globalització política i econòmica, creu, efectivament, que "hem d'anar cap a un govern global", però això no pot implicar, des del seu punt de vista, que Catalunya perdi la seva veu. Per això, assegura que Catalunya ha de "poder discutir amb Espanya de tu a tu i no com a supeditat".

Els joves

D'altra banda, Broggi afirma que se sent afortunat "perquè ha superat la part pitjor de la seva vida: la guerra", i va aprofitar la xerrada per donar consells als joves. Opina que "el món ha de canviar" i, per aquest motiu, invita els joves que ho facin "afavorint moviments de convivència i d'amistat dels uns amb els altres", en contraposició a "les tiranies i els absolutismes".

stats