Política 07/11/2014

El president d'Extremadura denuncia una conxorxa dels "dolents" contra ell: "Ni em pararan ni em faran callar"

Monago assegura que totes els viatges privats se'ls ha pagat de la "seva butxaca" i que ja l'havien avisat que es publicarien informacions "difamatòries", però que no permetrà que els "trenca-cames" guanyin. Portarà el cas als tribunals

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El president d'Extremadura, José Antonio Monago. EFE

MadridEl president de la Junta d'Extremadura, el popular José Antonio Monago, ha respost aquest divendres desafiant a les informacions que assenyalen que hauria carregat al Senat fins a 32 viatges privats a les Canàries. En una roda de premsa amb el logo del govern extremeny de fons en què es podia llegir també la paraula "austeritat", Monago ha denunciat una conxorxa d'altres partits contra la seva figura per "voler canviar les coses". "Ja em van avisar que això passaria, però no em pararan ni em faran callar", ha assenyalat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president extremeny assegura que quan ha fet un viatge privat sempre se l'ha pagat de la seva "butxaca" i ho pot "acreditar". Tot i això, quan un periodista li ha demanat si podia acreditar els viatges que va fer com a senador, ha dit que aquestes informacions no s'auditen i que només es comenten parlant amb reunions. "El meu treball era polític, no em demani un informe d'auditoria perquè no es fan així les coses", ha defensat.

A més, ha matisat que ni sap quants són -els viatges que va fer a les Canàries- perquè ha "viscut a la carretera profundament des del 2008". Tot i no poder demostrar els viatges com a senador, ha assegurat que abans d'arribar a la presidència d'Extremadura ja havia fet fins a 300.000 km per la comunitat autònoma i que des de llavors 300.0000 km -"la meva esquena també ho sap", ha detallat-.

Monago es defensa atacant i assegura que no acceptarà cap xantatge. Preguntat per qui podia ser, ha assegurat que traslladarà les seves sospites a la justícia, però ja ha avançat que són atacs d'aquells que tenen por de perdre els "privilegis" a Extremadura si torna a ser escollit president. "Netejaré Extremadura de la corrupció", ha dit.

Considera que la publicació de la notícia de Publico.es a les portes de la convenció del PP de bon govern a Càceres, amb la presència del president de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, i molts barons autonòmics, fa sospitar. "Reconec que aquesta data estava ben fixada, ha estat un regal a les portes de la convenció del PP", ha assenyalat.

Però tot i les informacions, Monago assegura que no contempla dimitir perquè "guanyarien els dolents": "Qui posa i treu presidents a Extremadura és el poble i no els trenca-cames, la mala política". "Sempre he encaixat la crítica, però amb alguns missatges no es busca la crítica, sinó descarrilar-me", ha afegit.

"No tinc diners a Andorra"

Preguntat sobre si hi ha algú que li tingui ganes dins del seu partit, el PP, ha assenyalat que creu que no, tot i que està "convençut" de gent a qui li pot ser "incòmode". "Però puc garantir que no tinc comptes a Liechtenstein, ni a Andorra, ni a Suïssa, ni a Portugal, ni he tingut targetes a càrrec de cap institució", ha dit distanciant-se dels últims escàndols de corrupció".

Es nega a parlar de la seva vida privada

El president extremeny s'ha negat a parlar de la seva vida privada, defensant que té dret a conservar-la com qualsevol paisà extremeny. I és que l'examant de l'Monago, la canària Olga María (militant del PP), ha assegurat que el president la visitava dos cops al mes a les Canàries en una entrevista a la Ser.

stats