Política 15/09/2014

Monago rebaixarà l'IRPF: "prefereix" reduir impostos en comptes de "muntar infraestructures independentistes"

El president d'Extremadura vol que la seva comunitat sigui "la regió amb impostos més baixos d'Espanya"

Agències
1 min
El president d'Extremadura, José Antonio Monago. EFE

MèridaEl president d'Extremadura, José Antonio Monago, ha anunciat aquest dilluns una nova rebaixa d'impostos, que se suma a l'efectuada els últims mesos i que afecta gairebé a la totalitat dels tributs de la comunitat autònoma. En concret, ha anunciat que rebaixarà un 15% l'IRPF per a les rendes inferiors als 24.000 euros, que suposen un 90% a Extremadura. En total, es tracta d'una rebaixa de 73,5 milions d'euros i que se suma a la primera rebaixa impositiva, que va ser de 50 milions d'euros i va afectar l'impost de successions i donacions, el cànon de l'aigua i la reducció de la taxes sobre la inversió a la comunitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Prenem aquesta decisió perquè vam complir amb el dèficit, tal i com ens va demanar Montoro", ha assegurat el president extremeny.

En aquest sentit, el PP d'Extremadura ha destacat que Monago prefereix aprofitar el sanejament dels comptes per baixar impostos i que els diners "estiguin a les butxaques" dels extremenys en comptes de "muntar circuits de Fórmula 1 o infraestructures independentistes".

La portaveu del PP extremeny, Francisca Rosa, ha valorat així l'anunci de reforma fiscal integral de Monago, que entrarà en vigor el 2015 i afectarà a tots els impostos en què la comunitat té competències, amb l'objectiu de fer d'Extremadura "la regió amb els impostos més baixos d'Espanya"

Rosa ha destacat que no es tracta només d'una "simple baixada d'impostos", sinó d'una reforma fiscal íntegra, que és la segona que porta a terme el PP en només dos anys. Considera que el partit compleix així amb els seus compromisos, just "al contrari del que passava quan governava el PSOE, que era la regió amb major pressió fiscal".

stats