Política 30/10/2013

La Moncloa difon un argumentari per donar joc a Duran i "enfonsar" Mas

Segons el diari 'El Mundo', els populars pretenen "desestabilitzar" el president de la Generalitat i situar-lo com a "home dolent" i cada cop més "aïllat" amb l'aposta sobiranista

Ara
1 min

BarcelonaLa Moncloa està difonent un argumentari intern dins les files del PP que planteja la necessitat de donar joc al líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, per "enfonsar" i "aïllar" el president de la Generalitat, Artur Mas, segons publica aquest dimecres el diari 'El Mundo'. Mariano Rajoy ha mantingut en les darreres setmanes contactes amb Alfredo Pérez Rubalcaba, amb Duran i fins i tot amb Mas, però segons el rotatiu, el president del govern espanyol no pensa cedir "ni un sol mil·límetre" contra el dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant això, els contactes creuats serien una simple "escenografia" per traslladar la sensació que el govern espanyol no està tancat al diàleg. En realitat, no hi ha negociació. A la Moncloa asseguren que Rajoy "no mourà ni un dit a favor de Mas", i no hi ha cap pla per facilitar-li una "via d'escapament".

El que mou l'executiu de Rajoy és l'estratègia de minar els suports a Mas i generar divisió interna, amb Duran com a "peça útil", perquè s'interpreta que donant joc als seus plantejaments en favor del diàleg per trobar solucions es pot "desestabilitzar" el president de la Generalitat, a qui des del PP no donen cap crèdit, tenint en compte que és "el president autonòmic amb menys suport electoral de tot Espanya" i no para de caure a les enquestes. Es tracta, segons l'argumentari que revela 'El Mundo', de presentar Duran com "l'home bo" que vol evitar la independència i està obert a trobar solucions, i Mas com "l'home dolent" que tiba cap a la separació de Catalunya.

stats