Política 01/05/2015

Monedero es proposa recuperar els principis del 15-M que van inspirar Podem

Diu que surt de la cúpula del partit per "empènyer amb molta més força" des d'una segona línia

Efe
2 min
REGULARITZACIÓ 
 Monedero va cobrar 425.150 euros per assessorar governs llatinoamericans.

MadridEl fins ahir dirigent de Podem Juan Carlos Monedero justifica la seva dimissió dels òrgans de govern del partit emparat en la seva decisió d'"empènyer amb molta més força", ara des d'una segona línia, el projecte d'aquesta formació i recuperar els principis que van inspirar el 15M, al costat del seu "amic" Pablo Iglesias.

"Alguna cosa de mala consciència m'acompanya per no estar al costat de Pablo en un lloc tan ingrat com és la direcció d'un partit", és una de les confessions que fa Monedero en una entrada al seu blog en què, sota el títol "Per al meu amic Pablo", reflexiona sobre els motius que l'han portat a abandonar aquest dijous la primera fila de Podem.

Monedero afirma que a partir d'ara emprendrà "una nova tasca" i que treballarà "el doble" en un "nou espai, no menys compromès" dins de Podem, sempre posant per davant que "en política, mai" ha sentit "tanta seguretat" com quan ha tingut al costat a Pablo Iglesias,"cuidant sempre a tots els que estem en aquesta batalla".

"He deixat els càrrecs de direcció de Podem amb una sola intenció: empènyer amb molta més força aquest projecte. Sense els frens dels òrgans col·legiats; sense les penúries de les organitzacions (també, i això m'ho perdo, sense les seves grandeses); sense el dogal de les urgències electorals. Sense la metzina dels mitjans ni els seus embolics que envileixen", afirma el que va ser número tres del partit al seu bloc.

Monedero diu que abandona la directiva de Podem amb el propòsit de "recuperar una veu que només" el representi a ell mateix, sense oblidar "el punt d'inflexió" que va significar per a la fundació de Podem "el motí d'Esquilache que va suposar el 15M" i el propòsit de "convertir aquesta indignació social en indignació política".

Assegura que tant ell com Pablo Iglesias -a qui qualifica d'"una part bellíssima" de la seva pròpia biografia- mantenen vigents les "conviccions" que els van portar a fundar el partit i conserven per sobre de tot la seva amistat, que, segons diu, els portarà a seguir sent "confidents" i a seguir parlant "d'altres coses que no siguin les exigències de la burocràcia. Lluny de les intrigues dels mitjans".

stats