Mònica Sales i Josep Rius seran els portaveus de JxCat al Parlament

Rius s'imposa amb onze vots a Dalmases (10), Freixa (9) i Canadell (2)

2 min
Mònica Sales en una imatge d'arxiu

BarcelonaCanvis al grup parlamentari de Junts per Catalunya. Dilluns la direcció del partit va confirmar Albert Batet com a president del grup, mentre que quedava per definir la figura de portaveu, portaveu adjunt i la resta de la direcció. Segons fonts consultades per l'ARA, després de converses entre la presidenta del Parlament, Laura Borràs, Albert Batet i el secretari general del partit, Jordi Sànchez, la proposta per assumir el càrrec de portaveu és Mònica Sales, mentre que el portaveu adjunt s'ha sotmès a votació aquest dimecres a primera hora per part de tots els diputats. Sales ha sigut ratificada, mentre que Rius s'ha imposat amb onze vots a Francesc Dalmases (10), Glòria Freixa (9) i Joan Canadell (2). Malgrat que Sales i Rius siguin els portaveus principals, la resta també formaran part de la direcció del grup parlamentari juntament amb l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la cap de files a Barcelona, Elsa Artadi.

El vicepresident de JxCat, Josep Rius, i Elsa Artadi.

Ahir a la tarda es va fer la proposta de votació –un fet inèdit– en la reunió del grup parlamentari de Junts. La papereta que han hagut de marcar els diputats tenia dues parts. Una primera que preguntava sobre si Sales, impulsada per Batet, havia de ser o no la portaveu (els parlamentaris havien de triar entre sí o no i tot apunta que la ratificaran). Mentre que la segona part es tractava de triar el portaveu adjunt entre sis candidats: Josep Rius, Marta Madrenas, Elsa Artadi, Glòria Freixa, Francesc Dalmases i Joan Canadell.

En total, d'acord amb la normativa de la cambra, a Junts per Catalunya li pertoca un portaveu i un portaveu adjunt –categoria A–, un portaveu adjunt –categoria B– i cinc més de secundaris –categoria C–. Aquests llocs van associats al nombre de diputats –el barem és a partir de trenta– i aquests llocs tenen associat un complement salarial.

El perfil de Sales

Mònica Sales (Jesús, 1983) va ser la número dos per Tarragona a les eleccions del 14 de febrer i és una de les dirigents referents a les Terres de l'Ebre. Doctora en filologia catalana, va entrar al Parlament com a diputada el 2017 i des de llavors s'ha encarregat de les polítiques de joventut i de cultura. Actualment és membre de l'executiva nacional de Junts i va ser una de les dirigents del PDECat que va fer el pas a militar al partit de Carles Puigdemont i a les primàries es va aliar amb Albert Batet per situar-se al capdavant de la candidatura per al 14-F.

stats